Tsubaki 50 Bu - Version 2De Tsubaki, bekent als de Camellia, is een genus van bloeiende planten binnen de Theaceae familie welke over geheel Oost-Azië verspreid is. In Japan is de meest bekende soort de Camellia Japonica. Tsubaki is ook de naam van een serie speciale awards, welke net als de Botan Awards pas sinds de 43e editie (2012) van de All Japan Show wordt vergeven. De Tsubaki Awards zijn de Best in Size prijzen voor de variëteiten Hikari Moyo, Tancho, Goromo, Doitsugoi and Kumonryu.

Opvallend genoeg is er geen enkele Kumonryu erin geslaagd om een Tsubaki Award te winnen. Ook is er maar één Hikari Moyo (ondanks de grote groep aan variëteiten die hiertoe behoren). De meeste winnaars behoren tot de Doitsugoi, aangevuld met enkele Tancho, Goromo en een Kikusui. Natuurlijk is de 90 Bu Tsubaki winnaar, welke ook de Beste Tsubaki is geworden, er impostant. Ik heb het gevoel dat deze mosterdkleurige vis nog een heel stuk groter zal groeien, want ze bleef maar zwemmen in het vat. Een hele energieke Koi! Ook was ik verrast door de 80 Bu Goromo, welke door Ooya / Kataoka is gekweekt. Normaal staat de farm bekend om zijn Asagi en Sanke, maar elk jaar doen ze een ‘test’-kweek, en hier is het resultaat! Ook de 65 Bu en 50 Bu Doitsu Showa zijn erg indrukwekkend. De 65 Bu Doitsu Showa won ook de Best in Variety Doitsugoi en is erg goed qua patroon en lichaamsbouw. Eerlijk gezegd was ik meer onder de indruk van de 50 Bu Doitsu Showa, welke een veel betere glans toonde. Hoe dan ook, ze zijn beide geweldige Doitsu Showa! De ‘kleinere’ awards zijn voornamelijk vergeven aan Doitsu Showa en Sanke, maar de Kikusui moet niet worden vergeten. Wat een schattig visje met een geweldige glans! Geniet van de Tsubaki van 2013!

Best Tsubaki 90 Bu

Best of Tsubaki (90 Bu) - bred by Konishi Koi Farm (owned by Koelle Zoo)

Tsubaki 85 Bu

Tsubaki 85 Bu

Tsubaki 80 Bu

Tsubaki 80 Bu - bred by Ooya Koi Farm

Tsubaki 75 Bu

Tsubaki 75 Bu - bred by Sakai Fish Farm

Tsubaki 70 Bu

Tsubaki 70 Bu

Tsubaki 65 Bu Best in Variety Doitsugoi - bred by Shinoda Koi Farm

Tsubaki 65 Bu / Best in Variety Doitsugoi - bred by Shinoda Koi Farm

Tsubaki 60 Bu

Tsubaki 60 Bu - bred by Omosako Koi Farm (owned by Yohanes Jusuf)

Tsubaki 55 Bu

Tsubaki 55 Bu - bred by Maruju Koi Farm

Tsubaki 50 Bu

Tsubaki 50 Bu

Tsubaki 45 Bu

Tsubaki 45 Bu

Tsubaki 40 Bu

Tsubaki 40 Bu

Tsubaki 35 Bu

Tsubaki 35 Bu

Tsubaki 30 Bu

Tsubaki 30 Bu

Tsubaki 25 Bu

Tsubaki 25 Bu

Tsubaki 20 Bu

Tsubaki 20 Bu

Tsubaki 15 Bu

Tsubaki 15 Bu

Tsubaki 12 Bu

Tsubaki 12 Bu

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App