european shinkokai nl Het is nog volop winter, maar het showseizoen zal binnen enkele weken alweer van start gaan met de All Japan Young Koi Show op 16 en 17 maart, de Interkoi in Duitsland op 13 en 14 april, de 1e International Junior Koi Show in Niigata op 20 en 21 april en vervolgens de All European Shinkokai (georganiseerd door KOI2000) op 10, 11 en 12 mei. En over die laatste schijnt een misverstand de ronde te doen. De show gaat namelijk gewoon door! Niet in Appeltern, maar indoor in de Broodfabriek in Rijswijk.

De 3e editie van de All European Shinkokai zal, zoals eerder genoemd, verhuizen van Appeltern naar het multifunctionele expo-center de Broodfabriek in Rijswijk. De show zal qua opzet anders zijn dan andere jaren, waarbij naast Koi ook veel aandacht zal worden geschonken aan een cultuur welke vaak gelinkt wordt met Koi, namelijk Bonsai. Zo zal er een heuse Bonsai show worden gehouden, waarbij keurmeesters de mini-bomen zullen beoordelen. Ook zal een Japanse tuin worden gecreëerd, Bonsai-demonstraties worden gegeven en aanverwante artikelen worden verkocht.

Hieronder een plattegrond van de nieuwe opzet van de show:

Scan 7

Zeker een bezoekje waard dus!

european shinkokai nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

 1. Ik denk een hele goede zet van de organisatie.
  Door het binnen te organiseren ben je niet meer afhankelijk van het weer. Tevens denk ik dat door het binnen te organiseren je een hele speciale sfeer krijgt.
  Met het water management wat altijd al echt top is, hoop ik dat deze show krijgt wat het verdient….. veel toeschouwers.
  Wij zijn in ieder geval van de partij!!!

  groetjes
  gerwin

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App