Afgelopen week ben ik opnieuw de trotse vader geworden van een zoon; genaamd Skyler Max Boaz Jacobs. Boaz en moeders maken het beiden goed. Wat een werelds wonder. Tot een paar minuten voor het ter wereld komen kun je er geen voorstelling van maken en vrijwel meteen is zo een kindje het dierbaarste wat je kan worden gegeven, daar kan geen Koi tegenop…

“…terwijl ik gecorrigeerd wordt door hen over een odome of het kiwa op die Kohaku

Trots als ik ben kan ik het wel van de daken schreeuwen. Nu heb ik daar niet zulke goede ervaringen mee en heb dat al eens met de nodige verwondingen moeten bekopen. Een bericht op KoiQuestion, dat een hobbyist is geboren is dan een stuk veiliger.

“Ach, misschien hebben ze wel meer met vogels dan met vissen straks”

Boaz is een rustig mannetje, die alleen huilt wanneer het nodig is. Het is ook echt een prachtig kereltje, dat mag ik best zeggen. Zo hebben we toch de juiste eigenschappen weten terug te laten komen. 😉 Er zijn er velen die me vragen naar de totstandkoming van de namen van Boaz. Dat is eigenlijk best simpel. Skyler was de naam van het denkbeeldige vriendje van onze andere zoon Sem. Al vechtend met Skyler ging hij door het huis en we zagen het eigenlijk al voor ons en dachten; waarom ook niet? Max omdat hij het maximale uit het leven moet halen en Boaz was de naam die ik droeg alvorens ik werd geadopteerd, maar is bovenal gewoon een hele mooie en stoere naam zo vinden wij en dat is dan ook de roepnaam geworden.

We zijn echt superblij, supertrots en nog wat andere superlatieven met Boaz en ook Sem is er maar trots mee als grote broer. Ik zie de dagen al voor me dat ik samen met mijn kids op de vlonder bij de vijver mag liggen, terwijl ik gecorrigeerd wordt door hen over een odome of het kiwa op die Kohaku. Ook nu is het verkneukelen met zo een mini-mens op je arm van amper 50cm. Ach, misschien hebben ze wel meer met vogels dan met vissen straks, wie zal het zeggen, maar laat me er nu maar lekker van dagdromen. Bedankt Marion, voor een wolk van een zoon en welkom Boaz; je bent geboren om altijd lief te hebben.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

15 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Ook langs deze weg uiteraard van harte gefeliciteerd met de geboorte van Boaz!

 2. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoon en wens jou, marion, sem en boaz heel veel geluk en gezondheid toe .
  Gr. Maurice

 3. Tiebo en Marion,

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoon die een wel hele stoere naam heeft mogen ontvangen vind ik persoonlijk..
  Wens jullie alle geluk samen met Sem in de toekomst.
  Voor nu sterkte met de aanstaande drukke,ongeregelde en soms lastige vroege/late tijden..

 4. Pim Potappel on

  Van harte gefeliciteerd met het kostbaartse bezit wat een mens kan hebben. Geniet ervan want ze zijn snel groot.

  gr Pim

 5. Van harte gefeliciteerd Marion en Tiebo geniet van de kleine!

  Mooi naam en mooie betekenis ook!

  gr Arie

 6. Van Harte gefeliciteerd met jullie nieuwe wereldburger. Ik denk dat hij dit wel gaat worden met zijn reislustige vader.
  Heel veel geluk.
  Gr Annemieke

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App