Best in Variety Goshiki + Best Sakura - bred by Dearest Koi Club - Version 2De Sakura Awards zijn samen met de Botan en Tsubaki Awards de voornaamste prijzen voor de niet Go-Sanke variëteiten. De Sakura award behelst de variëteiten Goshiki, Kawarigoi, Ginrin A, Ginrin B en Kujaku. Door de sterke competitie met Goshiki is het vrij lastig voor de overige variëteiten om een prijs te winnen, maar gelukkig valt dat dit jaar mee en is er een mooie balans met de andere kleurlingen. Wat een prachtige Koi weer op de All Japan Show van 2013, geniet ervan!

 

Ik ben persoonlijk erg gecharmeerd van de Goshiki die ook de Best Sakura Award (de beste Koi van de Sakura award winnaars) en de Best in Variety Goshiki won. Ze is zelfs gekweekt door een hobbyist, niet eens een kweker! Jammer genoeg weet ik de naam niet van deze persoon. En wat dan te denken van de 65 Bu Sakura winnaar? Wat een geweldig goed Beni voor een Goshiki, het nadert echt de perfectie! Ook de 60 Bu Sakura Goshiki vind ik geweldig. Vooral de ‘witte’ gedeelten rond het Beni, het mooie patroon en de vloeiende body tezamen met een supergoede glans en dito kleuren. Vergeet daarbij ook niet de Kujaku. Ik vind de stijl van de 70 Bu Kujaku erg aantrekkelijk, met dat perfecte Matsuba-mon (patroon). En als laatste dan de 12 Bu Ochiba Shigeru! Wat een schattig en perfect ogende Ochiba! Ik kan deze kleine teddybeer erg waarderen. Geniet van de kleurenpracht van de Sakura Awards van 2013!

Sakura 90 Bu

Sakura 90 Bu

DSC_0693

Best in Variety Goshiki + Best Sakura (85 Bu)

Sakura 80 Bu

Sakura 80 Bu

Sakura 75 Bu

Sakura 75 Bu

Sakura 70 Bu

Sakura 70 Bu

Sakura 65 Bu

Sakura 65 Bu - bred by Takigawa Koi Farm

Sakura 60 Bu

Sakura 60 Bu

Sakura 55 Bu

Sakura 55 Bu

Sakura 45 Bu

Sakura 45 Bu - Bred by Kanno Koi Farm

Sakura 40 Bu (Michel & Hilde from Belgium)

Sakura 40 Bu (Michel & Hilde from Belgium)

Sakura 35 Bu

Sakura 35 Bu

Sakura 30 Bu

Sakura 30 Bu

Sakura 25 Bu

Sakura 25 Bu

Sakura 20 Bu

Sakura 20 Bu

Sakura 15 Bu

Sakura 15 Bu

Sakura 12 Bu

Sakura 12 Bu

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App