Inpolderen maar...

Heerlijk even bij gelezen hier op KoiQuestion de afgelopen uren. Zelfs mijn toch wel favoriete serie House moest er voor wijken. De afgelopen anderhalve week namelijk was ik vooral aan het verhuizen en ik moet zeggen, mijn vingers zijn momenteel vrij gevoelig, maar niet van het typen. Wat een bevalling was dat zeg… o nee, wacht. Die komt nog…

Wat een feest was het te mogen verhuizen. Na ruim vier jaren een te koop bord te hebben geplakt tegen het raam, kan ik deze er nu van af halen in een ander huis. Mooi ook de reacties die toch zeker ook behelzen; “wat een mooie grote tuin nog” en “Daar kun je wel een vijvertje kwijt”. Ik kan mijn grijns dan niet bedwingen en voorpret bekruipt me.

Dit was mijn idee Marion. Moet kunnen toch?

Ik heb eigenlijk nog niet echt een goed beeld of idee hoe ik eea vorm wil gaan geven en ik zal daar ook goed de tijd voor nemen. Natuurlijk wil ik het zo snel als mogelijk, maar ik weet ook dat het dagdromen hierover voor mij persoonlijk ook de hobby ten top is. Er zal ook wel eerst gespaard moeten worden, maar wat is het leuk te brainstormen over alles wat ik tot op heden leerde om straks zelf te mogen gieten in een vaatje naar mijn smaak. Daarover gesproken, ik schenk nog een Bowmore Legend in. Wat drink jij?

“Hij wordt boos als je de Tancho bij hem neerlegt, maar die mag wel, samen met de Hariwake op het voeteneind”

De komende tijd zal het echter een spannende periode zijn want met Marion die bijna uitgerekend is, hoop ik opnieuw de trotse vader te worden van een gezonde zoon ergens in de komende weken. Wat een levens veranderende gebeurtenissen eigenlijk he. Gelukkig is er de constante factor; nishikigoi 🙂 Een koi vriend Bert-Jan van’t Hul, beter bekend als Sofia, werd onlangs ook vader. Vanaf deze psoitie nogmaals gefeliciteerd gozer, geniet en al het geluk voor jullie!

Sem was de allereerste die van Bram een workshop kreeg 😉

Sem, mijn zoontje van vier wil alleen maar slapen met zijn pluche sanke. Hij wordt boos als je de Tancho bij hem neerlegt, maar die mag wel, samen met de Hariwake op het voeteneind en in mijn voorleesverhaaltjes komen de Showa en Kohaku ook op verzoeknummertje voorbij. Ik zit er aan te denken hem ook Japanse les te laten leren voor een paar uurtjes in de week, maar hij moet eerst maar eens op zwemles zodat hij straks de algen op kan verwijderen rondom de bodemdrain. Ook is ie inmiddels naar zn nieuwe school geweest waar ze ook spreekbeurten houden. Benieuwd waar die over zal gaan…

“Het kleurt het leven zowel letterlijk als figuurlijk; hobby is overal”

Bij de verhuizing werden we geholpen door veel familie en vrienden waaronder ook enkelen Koi vrienden als Remy, Janine en Heino. Ik geniet er van hoe de Koi op zoveel manieren een positieve invloed heeft op het leven en verweven raakt. Het kleurt het leven zowel letterlijk als figuurlijk; hobby is overal. Vanavond nog even gemaild met Bram en gebeld met Jeroen. Over de aanstaande nieuwe website, de grow-out en de keur aan Koi Shows alweer van het komende jaar.

Ik ga nog even een blog schrijven nu en dan eens kijken of ik nog naast die prachtig zwangere buik pas op bed. Mijn internet is tenminste weer aangesloten in het nieuwe huis en ik ben weer ingeplugd. Fijn om weer terug te zijn.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. Bas van der Hulst on

    Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Heerlijk om mooie plannen te smeden voor een nieuwe vijver! Heb je een bestand uit de vorige vijver of ga je geheel met een “schone” lei beginnen?

  2. Jeroen Van Gaalen on

    Het ene karwei is bijna klaar en dan doemt het volgende weer op. Drukke tijden in The Jacobs Residence…

  3. Prachtige tijden komen eraan Tiebo, geniet ervan. Wens jou en de vrouw een gezonde zoon toe, alsook een geslaagde vijverbouw, veel succes.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App