32 24 Voor diegene die de overige 19 Koi voor de KoiQuestion Growout nog niet gezien hadden (hadden we wat tactischer mogen aanpakken, maar dat mag de pret niet drukken), je kan ze hier zien! In totaal zijn er hopelijk 29 Koi beschikbaar voor de verloting (dit moet natuurlijk nog maar blijken bij de uiteindelijke verlotingsdag) en je hebt ze nu alle 29 kunnen zien.

Voordat je de overige Koi gaat bekijken, wil ik graag eerst even wat mededelen aan de deelnemers. Ik zag vele uiteenlopende reacties langskomen na publicatie van de eerste tien Koi. De kwaliteit van de Koi, daar hoef je je niet druk over te maken. Dat zit wel snor. Je moet weten dat ik de Koi puur op kwaliteit heb uitgezocht. Tuurlijk zit er een verschil in lichaamsbouw, in lengte, in patroon en in kleuren. Ook in geslacht natuurlijk, maar daar heb ik dus niet opgelet bij de selectie. De ene vis zal de één beter bekoren dan de ander. Maar is dat niet de pracht van een dergelijke actie? Om een vis groot te brengen die in eerste instantie niet je voorkeur had, maar uiteindelijk misschien wel je hart zal veroveren? Deze Koi zijn nog hartstikke jong en zullen nog een lange weg te gaan hebben voor ze volgroeid zijn. Veroordeel deze selectie niet te vroeg, maar beoordeel ze op de juiste manier.

11 25

Nummer 11 - 25 cm

12 27

Nummer 12 - 27 cm

13 25

Nummer 13 - 25 cm

14 27

Nummer 14 - 27 cm

15 28

Nummer 15 - 28 cm

16 25

Nummer 16 - 25 cm

17 24

Nummer 17 - 24 cm

18 27

Nummer 18 - 27 cm

19 25

Nummer 19 - 25 cm

20 30

Nummer 20 - 30 cm

21 26

Nummer 21 - 26 cm

22 28

Nummer 22 - 28 cm

23 24

Nummer 23 - 24 cm

24 23

Nummer 24 - 23 cm

25 25

Nummer 25 - 25 cm

26 28

Nummer 26 - 28 cm

27 28

Nummer 27 - 28 cm

28 25

Nummer 28 - 25 cm

29 24

Nummer 29 - 24 cm

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

84 reacties

 1. Super,had ze inderdaad ook al gezien via flicker..
  Wil positief zijn en blijven wat betreft deze Grow-out dus kan wat mij niet snel genoeg gaan,laat het voorjaar maar komen..

  Snap dat het voor het team van Koi-Question ook veel overweldigend is dan vooraf op was gerekend, dus vanaf deze plaats, goed werk mannen!!

  Ga zo door en hoe ons op de hoogte.

 2. Bas van der Hulst on

  Ik heb hier een foto van een tosai Showa, die vorig jaar als 6-jarige (correct me if i’m wrong?) de All Japan won.
  Deze was ook niet bepaald een miss-universe als eerstejaars Koi…

  Nou wil ik niet zeggen dat er hier een vis van hetzelfde kaliber tussen zal zitten, zeer waarschijnlijk niet natuurlijk, maar ook de Koi die als tosai geen beauty is, kan erg mooi “opdrogen” na verloop van tijd.

  Heb erg veel zin in de contest mannen van KQ, keep up the good work!

 3. Raymond Baetsen on

  Ik heb ook hier meerdere koi’s gezien die ik wel zou kiezen.
  Al met al kan ik niet wachtten om de dag dat we ze uit mogen kiezen.

  Mvg Raymond

  • hoi,

   Ik vrees dat we niet gaan kiezen. Ik vrees dat het toewijzen wordt…..tenminste…dat vermoed ik! Kunnen we altijd nog ruilen….;-)

   • Raymond Baetsen on

    Hey Arie ik hoop toch eigenljik dat je niet gelijk hebt.
    Aangezien toch niet iedereen dezelfde smaak heeft en de ene van een showa met veel sumi houd de andere met weinig sumi hoop ik toch dat we enigzins zelf een keuze kunnen maken.
    Maar de tijd zal het vaneiges leren.

    Mvg Raymond

 4. Harde zwoegers!

  Kan het niet vaak genoeg zeggen, maar jullie zijn erg goed bezig! Wederom deze selectie is erg potentie vol! Maarja dat krijg je als je bij een van de beste showa kwekers van japan gaat selecteren!
  Erg benieuwd wat deze koi in de toekomst gaan brengen dus ik volg het op de voet 😀

  Grtz,

  Erik Snoek

 5. aad van alphen on

  ik vind het kwaliteit die ik niet vaak zie en het blijven showa,s dus word leer momentjes 2 jaar lang kan niet wachten. bram dank je

 6. ik kan alleen al uren naar de foto’s kijken… wat een mooie showa! goed werk mensen

 7. goed om ze nu allemaal te zien. Ben ook zeer benieuwd naar de manier van verdelen/lotjes trekken.

  Komt er nog wat toelichting per vis waarom deze is gekozen, kan me namelijk voorstellen dat bij nde een het patroon wat meer aantrekkelijk was terwijl een ander weer een betere huiskwaliteit had…. Dus Bram laat ons je gedachten lezen toen je deze tosai aan het kiezen was… oh ja bestaat er straks voor de verloting/ophaaldag een mogelijkheid om ze live te zien ?

 8. ” De Showa worden opgevangen door Joachim Luisman van Koicenter Tiel in wiens zaak de Showa, na een quarantaine periode zullen worden verdeeld onder de deelnemers naar aanleiding van een loting op dezelfde dag. ”

  Volgens mij staat hier niet uitkiezen dus ik denk dat Arie gelijk gaat krijgen.

 9. Er word toch aangegeven dat de vissen worden verdeeld na een loting , ik mag toch wel hopen dat we zelf mogen kiezen na een loting van volgorde
  Het zou toch belachelijk zijn dat je een kleine 500 euro moet betalen en dat je dan niet zelf zou mogen kiezen , of ben ik de enige met deze mening ?
  Vooralsnog kijk ik met smart uit naar de dag dat het zover is, tot dan droom ik wel weg bij de foto’s 🙂
  Ook langs deze weg willen we bram complimenteren met deze selectie
  Groetjes
  Marcel en jeanette

  • Hallo Paul,

   Nee, de actie hier in NL is uniek in soort en kwaliteit. De Duitse selectie is een serie vissen die een Duitse bevriende dealer, wel geïnspireerd door deze grow-out, zelf heeft aangekocht. Een spinn-off.

   Hij heeft Bram gevraagd de selectie te doen en een workshop te geven. De vissen komen ook uit een ander vaatje. Als dank echter mogen we onze naam er aan verbinden zodat we straks de Duitse editie van KQ, die hij wil helpen promoten, gestalte te geven, waarvoor wij hem weer dankbaar zijn. Een geste van de Duitse dealer dus meer die vind dat KoiQuestion ook in zijn taal moet komen.

   • kijk, kijk, jullie gaan internationaal 🙂
    Ik vindt het een mooie selectie, de één houdt van kindai, de ander van traditioneel. Dat hou je toch, ieder heeft een eigen smaak en voorkeur.

 10. ik denk wel dat ik kan zeggen dat nu iedereen de vissen gezien heeft en er, als ik de meningen goed proef, nogal wat “verschil” in kwaltieit wordt ervaren tussen de tosai, wij allen zeer benieuwd zijn naar de uitleg over de verdeling. Ik ben zelf geen voorstander van het toewijzen van een vis aan elke deelnemer.

 11. Ik ben er van overtuigd dat men nog enkele keren zal switchen van meningen. Nee, dat hoop ik zelfs. Het bijstellen van je mening namelijk, heet ook wel leren ;).

  Ik weet hoe de verloting in elkaar zal zitten en die heeft weer een heel ander karakter dan jullie allemaal zouden verwachten. Mede door de klaarblijkelijke behoefte aan de wijze van verloten hebben we besloten de bekendmaking hiervan naar voren te halen.

  Nog eventjes geduld dus.

 12. zo. de verloting is bekend. ik zat er weinig naast. laat ik eens wachten met mijn mening geven…iemand een mening over de wijze van verloten?

  gr Arie

  • Ik denk dat dit een mooie oplossing is, iedereen wil natuurlijk het liefste zelf kiezen en ook nog eens het liefste als eerste. Maar deze oplossing vindt ik wel een goede; gelijke kansen voor iedereen met een escape in het geval van een tegenvaller. Het op voorhand wegstemmen van twee vissen maakt de kans op een tegenvaller ook weer kleiner.

   En omdat smaken verschillen kun je natuurlijk na afloop nog altijd proberen te ruilen met iemand die jouw vis liever heeft als het hem toebedeelde exemplaar 😉

   Bovendien is het ook nog eens zo dat, zoals Thiebo ook al zegt een -in eerste instantie- wat minder lijkende vis nog wel eens heel mooi kan opdrogen (figuurlijk gesproken dan natuurlijk 😉 )

  • Bas van der Hulst on

   Persoonlijk vind ik het een vernieuwende manier van loten… Het laat je vóór de daadwerkelijke cursusdag al kritisch naar de tosai kijken: we moeten immers vooraf al de drie minst aantrekkelijke uitselecteren. Iets wat eigenlijk best apart is, omdat er altijd op wordt gehamerd om naar de positieve punten van de Koi te kijken, maar goed dat terzijde.
   Vervolgens krijgen we dan een Koi toegewezen op de dag, waar we zelf nog over mogen beslissen of we deze willen houden of een kans willen krijgen op een betere/andere vis.

   Kijk, het kan altijd gebeuren dat je uiteindelijk met een andere Showa naar huis gaat dan je vooraf had gewild… Maar goed, dat wisten we vantevoren, we hebben immers blind een Koi afgetikt en zijn er vanuit gegaan dat Bram met mooie Koi naar huis zou komen. Naar mijn idee is dat prima gelukt.

   Ik zie deze contest als een gigantisch leerproces en ik laat me graag verrassen door de ontwikkelingen die de vissen ongetwijfeld gaan maken…

   Ik wens iedereen veel wijsheid bij het selecteren van de drie afvallers! 😉

   • Jeroen Van Gaalen on

    Even ter verduidelijking. Iedereen mag 3 vissen kiezen. De twee die het vaakst genoemd worden halen we uit de verloting

  • Voor wat de manier van loting betreft is dit de meest eerlijke manier voor alle deelnemers, dus hier kan ik prima mee leven.
   Ik stem er ook liever op voorhand 20 weg maar 2 wegstemmen is beter dan geen 🙂
   Wel hoor ik graag zsm een datum want de kans dat ik er niet bij kan zijn wordt steeds groter 🙁

   • Grootste probleem van het wegstemmen is dat de koi live erg mee kan vallen, nadeel van beoordelen van 1 foto.
    Komen de 2 afvallers in de tweede ronde wel terug in de hoed?

    • Dat is inderdaad een risico Stefke en wellicht meteen een mooi leermoment. De vissen komen dan ook niet terug in de hoed, maar worden wel gevolgd in hun ontwikkeling en het geheel maakt onderdeel uit van de leercurve die we met deze grow-out willen bewerkstelligen.

   • Datum is idd heeel belangrijk.sowieso een zaterdag aub. Je verwoordt t goed denk ik. Ik zou er zo’n 15 willen wegselecteren denk….daarentegen; in een winkel geldt; wie t eerst komt eerst….

    In mijn beleving is de fout gemaakt door naar 30 opv 12 te gaan. Gewoon de eerste 12 en dan 12 meer gelijkwaardige showa. Nu gaan er echt teleurstellingen komen vrees ik….

    • Het zijn gelijkwaardige Showa Arie, alleen (nog) niet in jouw beleving vanaf een foto. Dit verschil was er ook bij 12 exemplaren geweest, maar alleen de overweging wordt lastiger uit een ruimer aantal en daartoe biedt deze wijze weer een soelaas. Het zal gedurende de grow-out hopelijk tot waardevolle inzichten leiden en wellicht zul je op de verlotingsdag al veranderen van gedachten over bepaalde vissen. 😉

     Er is reeds een datum op het oog en zodra deze definitief is, in de komende dagen, zullen we deze zsm met jullie delen.

     • De gezonde discussie is gestart. Leuk. Ik vind een gebalaceerd patroon een kwaliteiteis. Daardoor vind ik het geen showa van gelijkwaardige kwaliteit. Dat is NU mijn mening.

 13. Kan me best vinden in de manier van verloten. Wat me echter uit de mail die ik kreeg niet direct duidelijk wordt is wanneer we die drie nummers doorgeven van de vissen die we eruit willen. Als reply op de mail of andere manier ?

  • Beter lezen Peter 😉
   Quote: Binnenkort ontvang je de instructies voor de eerste
   stemronde en de specificaties omtrent de ophaaldag,

   • Aha, dat wordt dus bedoelt met de eerste stemronde, is nu dus wel duidelijk, wachten dus… Thnx !

 14. Hoi
  Zit eigenlijk met enige verbazing de kritiek te lezen.Kwalitatief zijn de vissen stuk voor stuk goed.Op patroon mag je ze niet afkeuren deze is ondergeschikt tijdens het selecteren.Toch was deze kritiek te verwachten. Nog altijd willen wij Nederlanders Gelijk kwaliteit zien als we voor ons doen meer uit gaan geven.Het is onmogelijk om op deze leeftijd al te zien wat we willen zien dat zou immers niet goed zijn. Ik vindt het jammer dat ik niet mee kon doen is niet zo netjes als dealer. Maar als liefhebber kan ik genieten van dit project. Ben eigenlijk ook zeer benieuwd hoeveel mensen de ideale omstandigheden hebben gecreert om deze vissen te geven wat ze nodig hebben. HQ kopen is een maar dan moeten we het zelf doen. Nogmaals organisatie wees blij met de vele kritieken. Dat bewijst dat deze challenge nodig is om Nederland te laten zien wat er komt kijken voor kwaliteit. Deelnemers succes met de loting voor mij num 11 favoriet NU van foto.

  • Hoi John,

   leuk dat je ook meekijkt. Ik ben en blijf hobbyist en mag wél meedoen. Vandaar dat ik ook me gewoon vol gas in de discussie meng. Je kan er alleen maar van leren toch?

   Ik begrijp eerlijk gezegd jouw posting niet. Je verbaast je over de kritiek echter als JIJ ALS DEALER gaat selecteren zou je dan evenveel voor nummer 11 als voor nummer 8 betalen? Nee toch? Als je boven die bowl hangt dan weet je toch dat patroon NIET ondergeschikt is bij het selecteren? De kwaliteit van huid en bouw lijkt/is idd gewoon goed te noemen bij de vissen. Patroon is echter de cruciale en waardebepalende factor bij koi. Topkwaliteit met een klotepatroon is nauwelijks iets waard. Toppatroon met ietwat slechtere huidkwaliteit huid wel een behoorlijke waarde! Ook bij showa. Nee, zeker bij showa! Deze vind ik bij deze reeks te verschillend. Van heel mooi tot kansloos.

   Let wel ik schrijf dit niet als criticaster maar puur als mening. Hier mag over gediscussieerd worden. Mijn standpunt blijft voorts staan dat we bij deelname het lot in handen van Koiquestion hebben gelegd. En alleen al door deze heerlijke discussie is het iedere euro tot nu toe waard.

   gr Arie

  • Hoi John, ken je (gelukkig) al langer dan vandaag. Maar je zult toch niet kunnen ontkennen dat hier enkele vissen tussen zitten die commercieel nauwlijks waarde vertegenwoordigen, ja body en huidkwaliteit (zover van een foto goed te beoordelen) kunnen dan subliem zijn , als er maar 2 beni plekjes op heel de koi zitten die nu al niet groter zijn dan een vinger afdruk dan zal het patroon nooit in balans komen, en na body, huidkwaliteit is dat toch echt de derde factor waar elke koihobbyist/dealer rekening mee houdt. De ontwikkeling zal zeker te volgen zijn en afgezien van patroon nog best heel goed ook maar de kans dat het patroon een mooi geheel gaat vormen zal nihiel zijn. Want als we zo gaan kijken is elke tosai een tateshita want elke vis heeft een ontwikkelings verwachting, echter moet deze wel de moeite waard zijn…. Vind het trouwens wel heel leuk dat je dit volgt. We spreken elkaar nog, grtn JH.

 15. Jeroen Van Gaalen on

  Ik ben heel benieuwd welke 2 showa er zullen afvallen. Dat zullen er twee zijn die een minder patroon hebben. En inderdaad, er zijn erbij met minder aantrekkelijke patronen. Als ik dan kijk naar nummer 8 dan zie ik daar juist een vis die wel eens heel leerzaam kan zijn. Misschien is er wat weinig beni voor de goede balans maar als deze over 3 jaar met een lengte van 65cm door de vijver glijdt met de drie kleuren op de kop, een groot wit patroon op schouders en dan rood en zwart naar de staart, met dezelfde goede bouw en huidkwaliteit…

 16. Ik heet dan wel geen John maar ben het eigenlijk totaal met je oneens Arie.

  Voor mij -als mede hobbyist- staan body en huidkwaliteit veel hoger op het lijstje dan patroon, zeker bij een showa van deze lengte.

  Daarbij is het zo dat je body en huidkwaliteit nu al aardig vast kan stellen, patroon is toch altijd onderhevig aan verandering. De ene vis is nu meer in balans dan de andere, maar hoe dat op latere leeftijd is?

 17. Kijk je uit commerciël punt telt patroon. Maar voor het doel waar deze koi voor zíjn geselecteerd. Weet ik zeker dat dit voor de kweker van ondergeschikt belang is geweest

  • Prijs / kwaliteit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Gelijke kwaliteit zou gelijke prijs betekenen; tenminste dat vind ik en dat wordt door koiquestion ook gesteld. Jij suggereert nu dat deze vissen van gelijke kwaliteit zijn maar een verschillende commerciële waarde vertegenwoordigen. In deze contest worden de vissen als gelijkwaardig voorgesteld. Dat zijn ze dus qua kwaliteit wel maar qua prijs niet. Maar we betalen allemaal hetzelfde toch? Logisch dat dit bepaalde vragen oproept…..

 18. Patroon is voor nu van ondergeschikt belang voor mij, body en groeipotentie des te meer. Ik weet zeker dat ik vissen groot kan trekken naar 80+, heb er ook al een paar zwemmen, dus als ik dat ook met één van deze tosai kan bewerkstelligen dan mag het patroon wat minder zijn, dan zal ik uitermate tevreden zijn.

 19. Hoi John,

  Ik denk daarbij wel dat je nr 11 kiest omdat hier het patroon naast huid en body ook wel klopt 🙂 o
  Als je het patroon helemaal uitschakelt moet ook jij op een andere uitkomen.

  Groet,
  Stef

 20. Natuurlijk is patroon wel belangrijk
  Ik ken maar weinig mensen die een vis kopen die ze niet mooi vinden
  En het is toch negentig procent zeker dat je dan naar patroon kijkt en body
  Want al heeft een vis een body van heb ik jou daar
  Maar het patroon spreekt je niet aan dan koop je die niet
  En laat 1 ding voorop staan over smaak valt te twisten
  De 1houd nu eenmaal van kindai en een ander van traditioneel
  En ja ik zou wel er van balen als ik iets krijg wat me niet zou aanstaan
  Maar ja das de gok die je neemt
  Dat is mijn mening
  Dus ik ben heel benieuwd wat ik krijg we zullen wel zien

  Mvg Gerrit

 21. Bram,
  Gefeliciteerd met deze selectie ! , kwalitatief goede showa. Met een aantal uitschieters naar boven en een enkeling naar beneden. Maar overall een prima prijs/kwaliteit.
  Door de diversiteit en mooi project en degene die nu de beste eruit kan halen mag bij mij in dienst komen. 🙂

 22. Stefke
  klopt num 11 is voor mij nu overal de beste in alle faceten. als num twee kies ik num 4 kwa patroon voor de toekomst geheel niet interesant. veel kasana sumi ook niet echt wenselijk. maar man wat een huidkwaliteit. nogmaals ik hou van een gokje dus nummer 4

  • Hoi John,

   Die nr 4 staat ook hoog in mijn +lijstje 🙂
   Kwa shiroji zijn er nog enkele echte toppers!
   Voordeel van deze manier van loten is dat we best aan kunnen geven wat we de beste vinden zonder het risico te lopen teveel prijs te geven…..;)
   En de slechtste?

   Groet,
   Stef

 23. Wat een prachtige discussie!

  Ik wil niet teveel vertellen over mijn selectiemethode, dat komt wel op de uitreikingsdag, maar met foto’s kan ik jullie ook wel wat bijbrengen. De Koi hebben natuurlijk nog een lange weg te gaan, werd Sakura, de All Japan Grand Champion van 2007 en één van de beste Showa ooit geproduceerd, niet als goedkoop visje van €500,00 verkocht?! Hieronder nog een mooi voorbeeld:

  http://www.flickr.com/photos/koiquest10/8488854284/in/photostream/lightbox/

 24. leuke quote van mark gardner die ik net tegenkwam:

  I read so often that pattern isn’t important, for me it remains a vital part of the whole of Koi appreciation, if you don’t get attracted to the pattern the rest doesn’t matter.

  • Raymond Baetsen on

   Hey Arie ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het hier niet echt mee eens ben.
   Als ik een koi ga kopen en ik heb er 2 op het oog een koi heeft een mooi patroon maar zowel de body als huidkwaliteit is gewoon slecht.
   De andere heeft een slecht partoon maar de body en huidkwaliteit is goed ga ik ik persoonlijk toch voor de koi met de goede body en huidkwaliteit.

   Nou moet ik wel zeggen dat ik hierbij vooral over tosai praat als ik nisai of sansai koop dan moet het totale plaatje kloppen.

   Mvg Raymond

  • Jeroen Van Gaalen on

   Ik denk dat ook Mark Gardner liever een tosai zou kopen die nog lang niet af is. Het is nou eenmaal een heel verschil met een gefinishte jumbo van 90 cm.

 25. laatst had ik een schitterende 4-staps kohaku op het oog. super body en droompatroon. De huidkwaliteit iets minder en kiwa sashi had wat rustiger en regelmatiger gemogen. Desondanks was dit absoluut hetgeen ik had willen hebben. de kleine tekortkoming in huidkwaliteit had ik graag op de koop toegenomen voor dit droompatroon en de beste body. Een tekortkoming in patroon (zeker als dit een totale disbalans is) zou ik ondanks een fabuleuze huidkwaliteit nooit accepteren. Ik denk dat ik dan ook namens een heel groot deel van de hobbyisten spreek. En nu hoor ik mensen denken; ‘patroon is voor de beginnende hobbyist belangrijk en de gevorderde hobbyist kijkt veel meer naar body en huid’. Laat me daar duidelijk over zijn; Daar geloof ik geen sikkepit van. Echt helemaal niks…want dan wil ik die gevorderde hobbyisten graag uitnodigen hun bestand eens te showen….wedden dat het met de patronen wel goed zit?

  gr arie

  • Jeroen Van Gaalen on

   Je maakt hier een vergelijking met een kohaku. Voor zowel kohaku als sanke ga ik met je mee dat het benipatroon al op jonge leeftijd van belang is. Bij een showa kan er door het opkomende semi nog zoveel veranderen aan het patroon dat de hele uitstraling van de vis er heel anders door wordt. Dát maakt deze growout en het volgen van deze groep HQ tosai zo machtig interessant.

 26. dat klopt jeroen. zeer interessant. toch wil ik de discussie warm houden door te stellen dat een aantal patronen (ondanks dat het showa zijn) van deze lichting nooit in balans zal komen.

 27. Arie je heb helemaal gelijk dat je eerst valt voor een patroon. Dan ga je kijken naar bouw huidkwaliteit. Dan naar het prijskaartje wat er aan hangt of dit redeijk is voor de koi.Dat is de normale gang van zaken als je een koi koopt. Hier wrikt dus de schoen en zijn sommige teleurgesteld. Voor een challenge van een bepaalde kwaliteit wordt altijd alleen op bouw en huidkwaliteit geselecteerd. Leuk patroon is meegenomen. Ik heb al zoveel challenge meegemaakt met altijd veel teleurstelling over de kwaliteit /patroon. Mensen doen mee voor de gunstige prijskwaliteit en dan valt het altijd tegen. Doe je mee voor echte challenge en als enorm leermoment denk ik dat de meeste zeer tevreden zijn met de geselecteerde vissen.

  • Dan zijn we het wel eens john. dus de indruk die gewekt is dat de vissen een gelijke waarde vertegenwoordigen is niet helemaal juist geweest. voor mij niet zo’n probleem. daarbij is mijn naam guus…ken je die? 😉

 28. Beste allemaal,
  Ik heb zojuist even de blogs van dit leuke en mooie initiatief gelezen.
  Ik doe dan wel niet mee, maar ik heb wel iets met grow-outs en ga het allemaal dan ook met veel belangstelling volgen.

  Heb ook even de commentaren doorgelezen en ik kan me bij het meeste wat is gezegd wel wat voorstellen.
  Het blijft altijd moeilijk, zowel tosai EN alleen een foto en dan ook nog showa…. Tja…
  En… ik vind het erg knap hoe hier soms bepaalde kenmerken worden ingeschat vanaf een foto, maar dat zal de ervaring zijn denk ik, hahaha.

  Mijn voorkeur doet er hier niet zo toe, maar (met mijn beperkte kennis); ik zie er wel een paar waarvan ik denk “mooie visjes met een goede potentie”, ook wel enige waarvan ik het tegenovergestelde denk ;-).
  Maar ik vermoed dat er wel een goed verhaal cq motivatie bij zal horen.
  Ook ben ik HEEEEEL erg benieuwd naar de evoluties strax, vooral op langere termijn, maar dat zijn we allemaal wel denk ik.

  Rest mij nog iedere deelnemer heel veel succes en voorspoed te wensen (en een beetje geluk met de loting).
  Aan de organisatie wil ik zeggen “Goed gedaan, ik weet hoeveel werk er allemaal bij komt kijken bij zo’n actie, dus ik wens jullie veel wijsheid en sterkte en misschien ook nog wat vrije tijd voor de achterban.

  groeten allemaal Jan

  p.s. ik hoop regelmatig updates te mogen zien hier, ervaring leert dat continuiteit hierin weleens een hekel punt kan worden, nadat de hitte van de strijd eraf is bij de deelnemers.

  • Een zaterdag in april gaat ‘m voor mij niet meer worden.
   Of het moet de 27ste zijn maar dan is Bram met die Duitsers bezig 🙁

 29. Zaterdag 13 april zou ideaal zijn, zaterdag koidag, en zondag naar Interkoi, ook koidag 🙂

 30. marcel en jeanette molenaar on

  zo snel mogelijk , let the game begin 🙂
  wij hebben er zin in en zijn er klaar voor
  eerst nog even stemmen welke er uit gaan , heerlijk die democratie 🙂

 31. Laat ze maar zwemmen tot de temperatuur in de vijver goed is.
  Ik wil de vissen liever eerst in het echt zien en het verhaal van Bram erbij horen voordat ik ga stemmen, een foto vertekend het beeld wel heel erg.

 32. Weet trouwens iedereen die eraan mee doet ervan af, dat de foto’s op Flickr staan? Ik kwam er per toeval achter, omdat ik op deze site keek. Misschien handig om de deelnemers ook per mail te berichten 🙂

 33. Ik heb de filmpjes van de 30 Duitse vissen na aankomst gezien.
  De conditie ziet er top uit dus ik neem aan dat dat met “onze” boxen ook goed is gekomen.
  Kort samengevat: Ik wil hier ook een filmpje 😉

 34. Ik ben vandaag bij koicenter Tiel geweest en ik heb de vissen niet gezien maar wel gehoord dat ze er allemaal goed bij zwemmen. ;-)))

 35. m molenaar on

  Hallo bram

  Kan je ons wellicht vertellen wanneer bij dainichi de tosai in de mudponds gelaten worden ?
  Het lijkt mij interessant om op dezelfde dag (ongeveer) de vissen vrij te geven , zodat eenieder een mooie vergelijking kan maken tussen de ontwikkeling hier in Nederland en japan (

 36. m molenaar on

  Zo daar is tie weer (handig zo’n smartfoon met die lompe vingers 😉 )

  Ik ga er gemakshalve vanuit dat je terzijnertijd of in japan bent of contact hebt met dainichi
  Deze vergelijking zo het hele verhaal wat de grow out betreft wel helemaal compleet maken
  Of draaf ik nou weer door 🙂
  We horen wel hoe jullie ( koiquest team ) hier tegenover staan ?
  Ps wij zitten niet op Facebook en hebben hier ook geen behoefte aan
  Hartelijk gegroet en in afwachting van
  Jeanette en marcel molenaar

 37. Hoi Jeanette en Marcel,

  Allereerst vind ik het jammer om te horen dat jullie niet op Facebook actief zijn, want eigenlijk elke deelnemer is hier nu actief.

  De Dainichi tosai worden, afhankelijk van de temperatuur, meestal in de maand juni losgelaten in de vijvers. De grotere vissen worden meestal vanaf mei al uitgezet overigens.

  De Koi zullen trouwens op 19 mei worden vrijgegeven bij Koicenter Tiel! Later meer hierover.

  Groetjes,

  Bram

 38. Annemieke Booneman on

  Hai Bram Jeanette en Marcel zijn niet de enige die niet op facebook actief zijn ik heb ook geen face book account en zal het ook via de mail op de hoogte moeten blijven
  gr Annemieke

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App