MakoiTanchoDe All Japan Combined Nishikigoi Show 2013 is alweer ruim verleden tijd maar dat betekent niet dat alle nieuwsfeiten al genoemd zijn. Zo was er namelijk nog sprake van een mooi Nederlands resultaat! De gebroeders Van Hulst van Ma-koi wisten namelijk met hun Tancho Showa de eerste prijs in variety 80Bu in de wacht te slepen!

 

 

 

Na het bekend worden van de uitslag en dit resultaat hebben we Matthijs van Hulst wat extra informatie gevraagd en uiteraard hebben we dat ontvangen.

Matthijs:

We weten dat mooie Tancho Showa erg schaars zijn in Japan. In 2011 waren we ernaar op zoek. We waren al bij diverse kwekers geweest maar konden eigenlijk geen goede exemplaren vinden. Rob de Vos van Ornafish kreeg op een gegeven moment een telefoontje van Conias. Hij had nog een Tancho Showa zwemmen die veel potentie had. Uiteraard zijn we gaan kijken. De Koi zwom in een zogenaamd ‘geheim’ Koihuisje en de kweker had niets te veel gezegd… Perfecte body, perfecte tekening van het sumi, een mooie ronde stip. We waren direct verkocht! Ze was op dat moment 70cm en het sumi was nog volop in ontwikkeling, precies zoals we dat graag zagen. Afgelopen november zagen we haar weer terug en ze was gegroeid van 70 naar 79cm. Niet alleen in lengte maar ook de body en de algehele uitstraling was er erg op vooruit gegaan. Als je dan zo’n waardering krijgt op de belangrijkste show van het jaar, dan krijg je echt de bevestiging dat we een hele goede aankoop hebben gedaan.

Matthijs en Richard, hartelijk gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! We genieten graag mee met onderstaande video die Bram maakte op de show.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Werkelijk een prachtige Tancho Showa. De concurentie in deze klasses was moordend en dit is dus echt een prestatie van formaat. Van harte gefeliciteerd!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App