teaserOnze razende reporter Bram heeft het er maar druk mee. Geweldige video’s en foto’s maken op de belangrijkste show van het jaar, vervolgens ook nog eens een hoofdrol spelen in een Japanse TV reportage én dan nog de zware taak van het uitzoeken van kwaliteits tosai voor de KoiQuestion Growout. Zo langzaamaan komen de berichten daaromtrent aan bij de redactie en ik moet zeggen dat ik er zeker van ben dat Bram zijn expertise goed gebruikt heeft!

 

 

De eerste dag op de Dainichi Koi Farm had Bram al direct een vijver tot zijn beschikking om daar een selectie uit te maken. Uit 1300 stuks dertig exemplaren zoeken die goed genoeg moesten zijn voor Bram’s standaard voor de actie. Ga er maar aan staan!

Selectievijver1

Zoek er maar 30 uit Bram...

Een eerste selectie werd alvast gemaakt maar gaf nog niet voldoende voldoening bij onze keuzeheer. Een dag later en tussen het filmen door was er de tijd om een tweede vijver te bekijken jawel, hier zwommen ze dan. De vissen die we gaan verloten zijn geselecteerd! In de komende week gaan we ze aan jullie voorstellen met foto’s. Voor nu maar even het onderstaande filmpje dat Bram alvast heeft gemaakt.

 

Voor de mensen die op lengte willen schatten; de kleinste is nu gemeten op 23cm, de grootste op 31cm. Het gemiddelde van deze selectie ligt op 26,4cm en zal dus nog iets hoger als de verlotingsdag naderbij komt! Heb jij je favoriet al voorbij zien komen?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

25 reacties

 1. Tjongejonge, ik weet nu nog zekerder dat het met de kwaliteit goed gaat komen!
  Goed bezig Bram……..en de rest ook wel een beetje 🙂

 2. aad van alphen on

  bram super gedaan wordt steeds leuker en spannender zijn echt mooie vissen nu .dus kan alleen maar beter worden

 3. Raymond Baetsen on

  Super goed gedaan Bram.
  Heb er zo al een paar gezien die wel bij mij mogen vertoeven ben zeer benieuwd naar de foto’s.

  Mvg Raymond

 4. Het wordt nu wel heel spannend, kan niet wachten tot de foto’s gepubliceerd gaan worden.

  Groet,
  Paul

 5. Ton Janssens on

  Het is een geweldige selectie…. Ben heel benieuwd naar foto’s en afzonderlijke filmpjes..

 6. Jeroen Van Gaalen on

  Mooi om te zien dat de actie zo leeft! En ja, als in de komende tijd de foto’s beschikbaar komen dan zal dat zeker niet minder worden… Nog even geduld!

 7. Ton Janssens on

  Denk alleen dat we even goed naar de afhaaldatum moeten kijken..
  Ook gezien de actie’s van Koi Forum (6april) en Kika Kata cup (13 april)

 8. Mooie selectie… Diverse vissen gezien die mij wel kunnen bekoren! Ben ook erg benieuwd!

 9. Potverdori, wat baal ik hiervan. Dat ik dit gemist heb. Bram, heb je nog een reservelijst?
  Echt een buitenkansje hoor en mooie vissen.TOP
  Grtz Gerard

 10. Ziet er zeer goed uit,aftellen is begonnen..
  Bram heeft echt goed zijn nek uitgestoken om weer TOP-kwaliteit te selecteren..

 11. Ik zit op dit moment aan de andere kant van de wereld maar ik kon toch niet laten om dit alles te volgen en kan niet wachten tot de fotos verschijnen. Bram heeft weer uitstekend zijn best gedaan met deze kwaliteits koi te selecteren.Groetjes

 12. Bas van der Hulst on

  Wauw, dat wordt een interessante contest! Mooie Koi uitgezocht zeg, goed bezig!

 13. mooie selectie, al hebben bepaalde koi’s mijn voorkeur. Ik ben heel benieuwd, waarop je hebt geselecteerd (waar moesten de juweeltjes aan voldoen?). En je weet maar nooit en zit er een koi bij die later “schilderij-waardig” is 😉

 14. inderdaad wel leuk voor Bram om toe te lichten waar je op geselecteerd hebt (je kent tenslotte de bloedlijnen van Dainichi) en waarom juist deze tosai daar aan voldoen…

 15. hallo,

  mag ik vinden dat het ‘op zich laten wachten’ inmiddels wel lang duurt? kom op met die foto’s gentlemen!!

 16. Jeroen Van Gaalen on

  Dat mag je vinden maar we brengen de foto’s liever met het verhaal van Bram. Even geduld dus nog.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App