MatsueSelectieDe derde editie van de tosai-aankoopactie die georganiseerd wordt door koiforum.nl en KoiKichiWorld nadert zijn ontknoping en net als bij de KikaKataCup is er al een agenda beschikbaar voor de uiteindelijke verloting. Terwijl Tjaard van Balen in Japan de vissen uitzoekt is Arie Mallegrom achter de schermen bezig geweest met het opstellen van een schema. Dat is ook wel nodig met de diversiteit aan aankopen en aantallen.

Het belooft al met al weer een mooi dag te worden voor de Koi-hobbyist.

Zoals ik in een eerdere blog al schreef is het alweer de derde keer dat Arie met Tjaard deze aankoopactie op touw zet. In het eerste jaar werden zo 29 vissen (Kohaku en Karashi) verloot. Het tweede jaar bleek er al meer interesse en was er een totaal aantal van 82 vissen (Showa, Shiro Utsuri en wederom Kohaku). Dit jaar is er weer groei opgetreden en zal er op 6 april een totaal van 96 tosai naar hun nieuwe eigenaar gaan. Om de verloting van de vissen gestructureerd te laten verlopen heeft Arie onderstaand schema opgesteld:

Mukashi Ogon: 17.10 uur -18.10 uur (24 deelnemers, 28 vissen)
Kohaku: 18.15 uur – 19.10 uur (21 deelnemers, 25 vissen)
Showa: 19.15 uur – 20.10 uur (12 deelnemers, 16 vissen)
Shiro: 20.15 uur – 20.50 uur (13 deelnemers, 17 vissen)
Chagoi: 21.00 uur – 21.30 uur (10 deelnemers, 10 vissen)

Gezien het tijdschema moet er immers ook aan de inwendige mens worden gedacht.

De Kohaku en de Mukashi zijn eergisteren bij de Matsue Koi Farm geselecteerd en al op de foto gezet. Gisteren waren de Showa van Yamatoya aan de beurt. Voor de Shiro Utsuri en de Chagoi is Tjaard nog in Japan. Zie hieronder de foto’s zoals die op Koiforum getoond worden.

MatsueMukashi

Matsue Mukashi Ogon

MatsueKohaku

Matsue Kohaku

YamatoyaShowa

Yamatoya Showa

Naast Tjaard in Japan en Arie in de denktank zijn er ook nog forumleden / deelnemers die iets extra’s willen doen voor de verlotingsdag. Gezien het tijdschema moet er immers ook aan de inwendige mens worden gedacht en daarom hebben Ronald en Petra bedacht tegen kleine vergoeding voor een warme hap te zorgen. Het belooft al met al weer een mooi dag te worden voor de Koi-hobbyist.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App