DSC_0520 - Version 2 Zoals ik eerder al schreef verwachtte ik weinig spanning in de strijd om de Grand Champion titel op de 44e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show. Daar had ik inderdaad gelijk in. Bij de verkiezing van de Supreme Champion / Runner Up had ik het mis met mijn voorspelling. In plaats van een van de eerder getipte Jumbo’s was het een zeer interessante Momotaro Showa die met deze eer ging strijken. Zie hier hoe de stemrondes voor deze Major Award zijn verlopen.

In de eerste stemronde werd duidelijk dat drie Koi zich onderscheidden van de rest. De Grand Champion ontving in deze ronde 34 stemmen, de Momotaro Showa kreeg er 13 en de Ueno Showa moest het doen met 10 stemmen. De andere stemmen werden verdeeld over acht verschillende Koi waarbij er steeds maximaal 3 stemmen naar een Koi gingen. In totaal werden er 70 stemmen geteld.

Voor de toekomst zie ik haar mét gefinished Sumi zeker weer terugkeren als prijswinnares op shows

De drie toppers gingen een tweede stemronde in waarbij de Grand champion titel naar de Kohaku van de Sakai Fish Farm ging, de Momotaro Showa gekroond werd tot Supreme Champion en de Ueno Showa de Jumbo Go-Sanke Award kreeg toebedeeld.

Het meest opvallende aan de Momotaro Showa is de immense lengte ze met haar jonge leeftijd al heeft bereikt, 92cm bij een leeftijd van slechts 4 jaar en 8 maanden! En dan is ze ondertussen ook al een keer gebruikt als ouderdier. Ik ben zeer te spreken over het krachtige beni van deze Showa maar ik had haar nog niet als Supreme Champion ingeschat omdat het Sumi nog zeker niet af is. Voor de toekomst zie ik haar mét gefinished Sumi zeker weer terugkeren als prijswinnares op shows.

Untitled

Supreme Champion All Japan Show: Momotaro Mako Showa - 92 cm and only 4 years and 8 months old!

En dan is er nog de nummer drie van de Grand Champion stemronde, onderstaande Showa van kweker Ueno. Een zeer gespierde vis die met 91cm de kleinste was van de dire maar zeker niet minder indrukwekkend! Deze Showa heeft een heel ander Beni-type dan de Momotaro Showa, meer een type dat je verwacht bij Kohaku.De kleuren van deze Showa zijn prachtig maar afgaand op de body zie ik eerlijk gezegd toch liever de Momotaro Showa.

Untitled

Best Jumbo Go-Sanke All Japan Show - Ueno Showa 91 cm

Een indrukwekkende Top-3 niet waar? Blijf KoiQuestion de komende dagen volgen om meer van dit soort prachtige kampioenen te bekijken!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. De Momotaro Showa,wat een bizar goede Koi!
    Deze Koi zien we nog wel een paar jaar terug komen.

  2. bram deze twee op de harde schijf tijdens de selectie
    van de tosai bij dainichi dan komt het helemaal goed.

    gr jan.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App