Untitled Het eerste wat ik deed was een snelle ronde langs de vaten met de grotere Koi. Het tweede wat ik deed was het maken van een tragere ronde rond dezelfde vaten, nu met het vastleggen van de Koi waarvan ik denk dat ze kans maken om Grand Champion te worden. Om eerlijk te zijn heb ik, denk ik, de koi op beeld gevangen die een kans om Supreme Champion te worden, want ik heb sterk het gevoel dat M Legend, de Sakai Fish Farm Kohaku al aan dat de 2011 All Japan Show won en wie aanwezig is ook dit jaar weer zal weer winnen !

Vandaag kwam ik rond 2:00 uur op Narita Airport in Japan en meteen naar de Tokyo Ryutsu Center gereden om een idee over de ingevoerde Koi van dit jaar te krijgen. In totaal zijn er dit jaar in 874 showvats 1471 Koi ingevoerd. Vijftien Go-Sanke van 85 cm of groter zijn ingevoerd, en maken deel uit van de 90 Bu lengte klasse. Om eerlijk te zijn denk ik dat we verder moeten kijken dan alleen de 90 Bu lengteklasse. Vooral ook omdat de laatste jaren Grand Champion niet eens 85 cm was en deel uitmaakte van de 85 Bu klasse! Dat is waarom ik zorgvuldig heb gekeken naar alle Go-Sanke van 80 cm en groter en maakte de volgende selectie van mijn favorieten om Supreme Champion te winnen. Ik heb immers al besloten dat de SFF Kohaku genoemd M Legend Grand Champion weer gaat winnen. Het is ongelooflijk dat ze in staat is om deze kwaliteit van de huid opnieuw weer te geven, twee jaar na haar grote overwinning hier. Ze is onbetwist mijn favoriete Grand Champion te worden!

By the way, het nieuws met betrekking tot M Legend is dat ze veranderde van eigenaar. In plaats van de heer M (vandaar de naam ‘M’ Legend) ze is nu eigendom van Hartono Soekwanto, een beroemde Indonesische Koi hobbyst!

Mijn keuze voor Grand Champion: de nog steeds prachtige M Legend

Ik heb het sterke gevoel dat het zeer moeilijk zal zijn om te beslissen welke Koi de titel van Supreme Champion zal ontvangen. Hier mijn favorieten voor Supreme Champion:

Untitled

Ueno Showa 90 Bu

Untitled

Sanke 90 Bu

Untitled

Sakai Fish Farm Sanke 90 Bu

Untitled

Dainichi Kohaku 85 Bu (Grand Champion Niigata Nogyosai 2012)

Kokugyo 90Bu

Sakai Fish Farm Kohaku 90 Bu eigendom van Yohanes Jusuf (Grand Champion Rinyukai 2012, Kokugyo Award 90 Bu All Japan Show 2012)

Kokugyo 85Bu (Kichi Koi Farm)

Kachi Koi Farm Showa 85 Bu (Kokugyo award 85Bu All Japan Show 2012)

Untitled

Zal dit weer gebeuren? Je hoord het morgen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Hans groeneveld on

    Gin-rin Sowa (Hiroi) van mij doet mee op de show, volg jullie impressie dus van uur tot uur, helemaal top!!!!! groeten Hans van Groeneveld.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App