KimCloetMet ’s werelds meest gerenommeerde Koi Show op het punt van beginnen, vinden we ook onszelf op het puntje van de stoel. Bram blijft gelukkig niet zitten en gewapend met video- en fotocamera is hij klaar om zijn oordeel te vellen. Aan de andere zijde van het showvat wordt er echter ook geoordeeld en wel voor het echie, door een gerespecteerd scala aan juryleden onder wie ook de Vlaamse Koi dealer Kim Cloet.

 

 

“waardering voor wie je bent en wat je betekent voor de koi community in Japan, als dealer, maar ook vooral als Koi Kichi en mens”

Blij verrast met een officiële en persoonlijke uitnodiging voor dit evenement, twijfelde Kim niet en grijpt de ervaring met beide handen aan. Het is ook niet echt de vraag of je wel of niet komt, niet dat je geen keus hebt, maar de eer te krijgen mee te mogen jureren en je oordeel te mogen vellen over de allerbeste Koi ter wereld is iets waarvoor je vooral zeer dankbaar bent. Op Facebook maakt de Frans-Nederlands talige dealer zich nog druk om een net pak om in te verschijnen, maar buiten een modeflater, hoeft Kim niets te vrezen. Zijn ervaring met Koi reikt lang en ver.

Een uitnodiging van de officiele instanties een Koishow te attenderen als jurylid moet vooral worden gezien als een geste, een waardering voor wie je bent en wat je betekent voor de Koi community in Japan, als dealer, maar ook vooral als Koi Kichi en mens.

Vorig jaar ontvingen onder andere onze eigen Bram Rohaan en de Nederlandse Koi dealers Dick van Vliet en Jeroen van Keulen dezelfde eer voor andere shows, doch de All Japan Combined Nishikigoi Show… Veel succes Kim! Wellicht zijn we op een later moment in staat zijn ervaringen vast te leggen in een interview.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App