Logo KCSDNatuurlijk, de Koiwereld staat in februari in het teken van de All Japan Combined Nishikigoi Show, maar de Koiwereld bestaat al lang niet meer alleen in Japan. Afgelopen najaar heb ik al een aantal blogs geschreven over één van de Koishows die in de Verenigde Staten plaatsvond. Amerika heeft een zeer actieve Koiscene waar maar liefst 36 ZNA shows per jaar gehouden worden. Eén van die shows, en jaarlijks de eerste uit de rij, is de Show van San Diego, georganiseerd door The Koi Club of San Diego.

Op 23 en 24 februari wordt op de Del Mar Fairground in San Diego voor de 26e keer de jaarlijkse Koishow gehouden. Deze show is niet alleen de eerste show op de Amerikaanse showkalender, het is tevens de grootste Koishow van de Westkust. Naar verwachting zullen zo’n 300 Koi, variërend van 15 tot meer dan 90cm gaan strijden om de prijzen waarbij de jurering zal worden gedaan door:

Jim Reilly (ZNA), Morris Township, New Jersey, Head Judge
Norman Call (AKCA), Roseburg, Oregon, Asst Head Judge
Tom Ayers (AKCA), Tucson, Arizona, Asst. Judge
Dick Thomas (ZNA), Indiana, Asst. Judge
Duc Nguyen (ZNA), Connecticut, Candidate Judge
Jason Guevara (AKCA), Abilene, North Carolina, Candidate Judge

 koi_pin_2013_green_trees

Naast het wedstrijdelement zal de Fairground ook bezet worden door een aantal van 40 handelaren die hun Koi of hobbygerelateerde handelswaar aan de man proberen te brengen.

Dat de Koihobby in de Verenigde Staten ook echt een Way-of-life is, werd me wel duidelijk in de email die ik mocht ontvangen van Mike Poynor, PR-man van de KCSD:

“Nothing compares to the inner peace and serenity which flows from spending a few minutes at a Koi pond and watching these living jewels swim in graceful swirling patterns of endless variety. Watching Koi swimming together, along with the sound of a pond waterfall, puts your soul at peace and makes an inner connection with the essence of Mother Nature.”

Geen wonder dat men onderstaande bladzijde heeft toegevoegd aan een perspublicatie over de aanstaande show.

 PosterSanDiegoKoiShow2013

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Bas van der Hulst on

  Leuk stukje Jeroen!
  Hoe is het gesteld met de kwaliteit op dergelijke shows? Vergelijkbaar met Europa?

  • Jeroen Van Gaalen on

   Dank je Bas.
   Op http://koiclubsandiego.org kun je kijken naar wat foto’s van eerdere edities van deze show. Naar mijn idee ligt hier de standaard hoger dan daar maar ik heb op andere Amerikaanse sites ook verslagen gezien waar een zeer nette kwaliteit geshowd werd.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App