Koi106In KOI 106 biedt Nishikigoi Vereniging Nederland u weer een grote variatie aan interessante artikelen aan. Voor wat betreft Japan besteden we op showgebied aandacht aan de ZNA show in Kobe. Paul Ashton maakte voor ons een mooie fotoreportage en Johan Leurs heeft deze voorzien van de nodige tekst. Zelf heb ik het afgelopen najaar een zeer interessante Japanse kweker ontmoet en zijn farm bezocht. Ik heb hier mijn 36e koibijbel aan gewijd. Het betreft Nagoshi uit de Toyama provincie. Daarnaast bezocht ik een veiling bij Dainichi en sloeg stijl achterover betreffende de kwaliteit van vissen die hier te koop werden aangeboden.

Terug van weggeweest (in de vorige uitgave kampten we met ruimtegebrek) is Peter Waddington, met zijn zesde deel uit de uiterst amusante reeks “Matsunosuke’s Mijmeringen”. Genoeg Japan? Nou… bijna. In de vorige KOI berichtten wij van het succes van Jeroen van Keulen op de Nagaoka Koi Show. Hij won daar de Grand Champion titel. In deze uitgave vertelt hij het verhaal achter deze Sanke en nog twee andere Sanke, die hij bij Yagenji heeft aangeschaft.

Terug van weggeweest (in de vorige uitgave kampten we met ruimtegebrek) is Peter Waddington, met zijn zesde deel uit de uiterst amusante reeks “Matsunosuke’s Mijmeringen”. Genoeg Japan? Nou… bijna. In de vorige KOI berichtten wij van het succes van Jeroen van Keulen op de Nagaoka Koi Show. Hij won daar de Grand Champion titel. In deze uitgave vertelt hij het verhaal achter deze Sanke en nog twee andere Sanke, die hij bij Yagenji heeft aangeschaft.

Snel naar Europa dan. Theo van Bladel verslaat zijn eigen vijver, hoewel het zo langzamerhand lijkt het of zijn vijver hém aan het verslaan is. In het artikel “De Duivel schijt op één hoop” een relaas (of is het klaagzang?) over lekkages, dode bomen, te zware ornamenten en wieltjes uit het bewegende bed filter die zich overal bevinden behalve in het bewegend bed filter. Richard Beemer heeft, naast het penningmeesterschap van de N.V.N., eindelijk tijd gevonden om te schrijven over zijn vijverbouw. In deze uitgave deel één van het artikel “Dutchwaters MegaStructures”. Johan Leurs besloot dat het naast zijn vijvers ook tijd werd om aan een aquarium te beginnen. De inspiratie kwam bij een bezoek aan Johny Lievens. Het werd een “keukenaquarium”, dat naadloos moest aansluiten op de bestaande keuken. Als bewoners koos hij onder andere voor discussen. Eddy Leysen had mij een jaar of drie geleden een artikel over discussen beloofd, voor de serie “vreemdgaan”.
Het heeft “iets” langer geduurd dan verwacht, maar het resultaat mag er zijn en sluit mooi aan op het keukenaquarium van Johan.

Ad Jacobs neemt ons mee in zijn “Zin of Onzin serie”, die deze keer gaat over weerstanden in leidingen. Verder praat Ad ons bij over de status van de Kasteeltuinen Arcen, waar wij jaarlijks de Holland Koi Show organiseren. Het park was (weer eens) failliet en er gingen nog al wat indianenverhalen rond over het niet door gaan van de H.K.S. op deze locatie. Aan Ad om deze te ontkrachten. Gert-Jan en Anita hebben voor KOI magazine een samenvatting gemaakt van alle items die zijn terug te vinden op de website van de N.V.N. onder de rubriek “Interactief”.
In deze uitgave ook deel twee van “Zuurstoftransport in de koi” door Ronald Stam. Ook dit artikel is wegens plaatsgebrek in de vorige uitgave doorgeschoven naar deze uitgave. Van Tiebo Jacobs gelukkig weer een “Nishikigoi Lexicon”, waarin deze keer het woord “Kashira” onder de loep wordt genomen.

Tot slot ga ik op verkenning bij het “Brabants Koiparadijs” waar Jurgen en Marjan een hele leuke zaak hebben opgezet.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Bas van der Hulst on

    Dat klinkt als wederom voldoende leesvoer voor de komende tijd… Hippe cover overigens!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App