SakuraWe wilden iets unieks, iets dat je nog niet eerder zag, dat vooral ook leerzaam moest zijn en jou als hobbyist vooral inspireert. Een actie die zowel de hobbyist als vakhandel ter dienste is vanwege de kennisbevorderende invulling van het geheel. Dat is gelukt zo kun je wel stellen. De heuse KoiQuestion Grow-Out is een feit. Met Koi van een der meest geroemde Kwekers, de Dainichi Koi farm, zullen dit voorjaar een dozijn hobbyisten worden verblijd met een High Quality Jumbo Tosai Showa van een van die klinkende en veelvuldig bekroonde bloedlijnen als Gachapin, Kokugyo, Sakura, Buta Nidan etc.

Koi van dit kaliber vind je niet veel op de Nederlandse markt. Dainichi staat dan ook niet alleen vanwege de klasse apart bekend, maar ook de prijsklasse van deze Koi is voor de gemiddelde hobbyist net iets te hoog gegrepen. De vissen zijn het beslist waard, maar het is een bijzondere uitdaging en daarmee ook risico om een jonge toverbal, zoals de Showa ook wel wordt genoemd, aan te schaffen, niet wetende hoe de ontwikkeling zal vorderen. Dan gaat men toch liever voor de zekerheid van een meerjarige Koi. Er is echter zoveel te leren van de ontwikkeling van deze jonge Koi en juist dat is ook altijd voor mij persoonlijk de hobby geweest.

“…de kennis die ik hierdoor heb opgedaan en vandaag de dag nog steeds van profiteer, maar ook voor vrienden die ik nog elke dag koester”

Het leven bestaat uit kansen en ik had niet gestaan waar we nu zijn met KoiQuestion als mij als hobbyist niet die ene kans werd geboden deel uit te maken van wat destijds heette de ‘Saki Hikari Tategoi Competitie’, waar ik met een Showa van Marudoh en een Goshiki van Aoki werd geprikkeld het allerbeste uit de hobby te halen. Ik won niet, maar de grootste winst was de kennis die ik hierdoor heb opgedaan en vandaag de dag nog steeds van profiteer, maar ook voor vrienden die ik nog elke dag koester.

Het was op onze beurt een bijzondere uitdaging om te bewerkstelligen wat we vandaag kunnen lanceren en was niet mogelijk geweest zonder de support van de gebroeders Dainichi en onze trouwe sponsor Koicenter Tiel. Beiden hebben wij bereid gevonden om ons een enorme geste te doen dit mogelijk te maken. Onze persoonlijke band met Dainichi, alwaar Bram reeds een aantal jaren als volwaardig staff member dienst deed, maar vooral ook het kennisbevorderende karakter van KoiQuestion dat zeer door de kwekers wordt gewaardeerd, heeft gemaakt dat zij de Grow-Out zien als een investering in de hobby, waardoor we een klein aantal Showa, 12 stuks, voor nog niet de helft van wat ze normaal zouden kosten aan kunnen bieden.

“…niet eens vier cijfers of zelfs maar de helft daarvan”

Geen duizenden euro’s of aannemelijke 1200,- tot 1500,- euro voor deze kwaliteit, niet eens vier cijfers of zelfs maar de helft daarvan. Deze Grow-out zal voor een dozijn hobbyisten beschikbaar worden gesteld, totaal inclusief, voor niet meer dan Euro 495,- Euro!

De spelregels en het inschrijvingsformulier vind je op deze pagina…  *Sorry, de inschrijvingen zijn gesloten*

https://oud.koiquestion.com/nl/koiquestion-grow-out/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

26 reacties

 1. Fr€ddy on

  wanneer mogen we de mail verwachten of we 1 van de 12 gelukkigen zijn?? Te spannend dit…

 2. Hallo Freddy en anderen,

  De spanning is begrijpelijk. Wellicht vanavond nog zullen we de inschrijfformulieren inventariseren, analyseren en er naar te handelen. We komen zo snel mogelijk op het net.

  motiverende groet,

  Tiebo

  • Hallo Arie,

   Op dit moment kunnen we hierover nog niets zeggen. Dat hangt een beetje af van de shipping van de vissen; deze moeten namelijk op de dag van de workshop hun quarantaineperiode volledig achter de rug hebben. Als dat bekend is kunnen we de dag afstemmen op eventuele overige evenementen en omstandigheden. Deelnemers ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze dag.

 3. Die 12 inzendingen zijn denk ik zo gehaald…. leuke actie om dit eens te doen met hoogwaardige kwaliteit.

  • Raymond Baetsen on

   Waar heb je geld eigenlijk naar overgemaakt ik kan dit nergens terug vinden.

   Mvg Raymond

 4. Ik ben wel nieuwsgierig hoeveel inschrijvingen zich bij jullie gemeld hadden?

  Ben zelf afgehaakt, heb reeds 2 koi voor 2013 aangekocht en dan moet je soms tevreden zijn…

  Enige kans op een herhaling van deze actie voor volgend jaar?

  • Hallo Ronald,

   Tevredenheid is een groot goed. De aanmeldingen waren talrijk en nog vandaag verschijnt hieromtrent een blog op KoiQuestion.

   Deze grow-out is dusdanig uniek dat het ook voor ons waarschijnlijk ondoenlijk zal zijn om dit ieder jaar te organiseren om vele redenen, maar zeg nooit…

   Voor nu ligt de energie bij deze Grow-out en ook als toeschouwer zul je er van kunnen genieten.

  • Beste Rob,

   Er zijn nog geen verdelingen gedaan. Ik begrijp de verwarring. De belangstelling was overwegend en zelfs tot vannacht en vanochtend bezig geweest hoe we hiermee om moeten gaan. Zij die zich ingeschreven hebben ontvangen een e-mail die ik nu op zal stellen en vanmiddag nog verschijnt er een blog hieromtrent op KoiQuestion.

   Excuus voor de verwarring, maar maak je vooral geen zorgen.

 5. Raymond Baetsen on

  Hey Tiebo waarnaartoe moet het geld eigenlijk worden overgemaakt ik ken dit namelijk nergens terugvinden?

  Mvg Raymond

   • Fr€ddy on

    ik heb mail,bedankt!!!
    als een kind zo blij nu…….
    Ga zorgen dat mijn betaling op tijd bij jullie is..
    Wordt mijn wachten achter de computer gisteren toch beloond..

    TOP, heb er zin in..

 6. Raymond Baetsen on

  yes yes yes yes.
  Hier ook mail binnen heb er superveel zin in.

  Mvg Raymond

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App