Wat zou jij er van zeggen; een High Quality Koi voor slechts een fractie van wat ie normaal zou kosten? Waarschijnlijk is het eerste wat in je opkomt “te mooi om waar te zijn”. Maar dan zit je er naast. Nee, we maken je niet graag blij met een dood musje, maar wel met een springlevende Jumbo tosai van de beroemde kweker Dainichi! Waar we lang op hebben zitten broeden en lobbyen is bewaarheid; de officiële KoiQuestion grow-out is coming…

Grow outs; we love ‘em! Met succesvolle initiatieven als de KiKa Kata Cup in het achterhoofd zou je haast zeggen;  ‘Wie niet?’ Maar serieus, nog een grow-out?! Die van de Kika actie, overigens door ons geroemd en geprezen, mikt alleen al op bijna 100 deelnemers en dat is tegenwoordig niet de enige. Wat wij dan ook in petto hebben is beslist van een andere orde, een ongekende grow-out, doch slechts voor een handjevol hobbyisten.

“Voor niet alleen een herinnering, maar vooral een leerzaam stukje erfgoed voor iedere hobbyist!”

De grow-out die wij organiseren heeft vooral – hoe kan het ook anders – sharing knowledge als doel. We hebben Dainichi zover gekregen een tiental jumbo tosai ter beschikking te stellen en Koicenter Tiel om de vissen op te vangen opdat wij een grow-out kunnen organiseren die een termijn bestrijkt van anderhalf jaar (twee groei seizoenen) waarin we de Koi volgen in hun ontwikkeling. Deze ontwikkeling zal vastgelegd worden op foto en video en gepaard gaan van commentaren van de kweker zelf, van Team KQ en de hobbyisten, waarin we de verwachtingen steeds toetsen aan de resultaten. Er wordt een workshop aan gekoppeld en de intentie is om dit alles uiteindelijk vast te leggen in respectievelijk een e-book en een DVD voor niet alleen een herinnering, maar vooral een leerzaam stukje erfgoed voor iedere hobbyist!

Tosai Showa van Dainichi - Een indicatie van de kwaliteit

Absoluut uniek is de kwaliteit van de vissen waarmee deze grow-out gestalte wordt gegeven. Het zal gaan om high quality jumbo tosai van niemand minder dan de Dainichi Koi Farm. Vissen waar je normaal niet zo snel over na zou denken misschien die aan te schaffen en waarvan de kweker helemaal niet gretig is ze van de hand te doen. Het doel echter, heiligt de middelen ook in dit geval. Zijn echte tategoi doet ie niet van de hand, wees gerust, maar de Koi die wel ter beschikking worden gesteld zullen voor de gemiddelde hobbyist toch zeker twee treden naar boven betekenen. Ze zijn dan ook beslist niet gratis en de kosten zullen aanzienlijk hoger liggen dan de Grow-Outs die je nu kent, maar dankzij onze band met Dainichi en de goede wil van Koicenter Tiel, ook voor niet meer dan de onkosten en daarmee een unieke kans. Dit is wel ook meteen de reden dat er slechts 12 mensen mee kunnen doen aan dit evenement. De Showa worden door Bram zelf in Japan uitgezocht met het commentaar van Dainichi vastgelegd op video en de Koi komen met officieel kwekerscertificaat. Natuurlijk is er ook het competitieve element en voor de eigenaren van de Koi die de beste ontwikkeling doormaakten zullen er toffe prijzenpakketten te winnen zijn.

“Omdat er slechts een 12 mensen zijn die hieraan mee kunnen doen, zullen we de inschrijvingen behandelen op basis van binnenkomst”

We beogen hiermee te bereiken dat hobbyisten, die normaal niet zo een Koi aan zouden kopen waarvan er nog zo weinig zeker is – de Showa wordt niet voor niets betiteld als toverbal- nu wel die stap nemen en zichzelf de beleving gunnen van een dergelijke kans en hiermee voor zichzelf en voor andere hobbyisten een prachtig leertraject wegzetten om het niveau waarop wij met z’n allen Koi houden naar een hoger platform te tillen. Dat is tenslotte uiteindelijk goed voor iedereen.

Kun je nu al inschrijven? Op dit moment zijn we bezig met de laatste afrondingen rondom aankoop, transport en opvang en verwachten we dat we over enkele dagen, wanneer het daadwerkelijke bedrag om hieraan deel te nemen bekend is, de inschrijving kunnen openen waarin ook alle specificaties en voorwaarden bekend worden gesteld. Omdat er slechts een 12 mensen zijn die hieraan mee kunnen doen, zullen we de inschrijvingen behandelen op basis van binnenkomst. Met andere woorden, wie het eerst komt, die het eerst maalt en misschien ben jij straks wel de eigenaar van een Showa uit de klinkende bloedlijnen als Kokugyo, Gachapin, Sakura, Hige, Gachapin Junior, Buta Nidan, etc.

Tosai Kokugyo Showa

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

49 reacties

 1. Winters Werner on

  Inderdaad een lovenswaaridg initiatief.

  Ik wil er wel één zien evolueren in mijn vijver!

 2. Bas van der Hulst on

  Wauw! Onwijs mooie actie! Afhankelijk van de voorwaarden zouden wij ook graag in aanmerking komen….

  Groet

  Bas

 3. ook hier wil ik wel aan meedoen afhankelijk van de voorwaarden,
  mooi naast mijn Danichi doitsu sanke ook een showa van de kweker te zien ontwikkelen.

  houd het in de gaten hiero 😉

 4. Supertof die reacties. Leuk dat het zo goed wordt ontvangen.

  Voor degene die denkt hier zeker graag aan deel te willen nemen, maar vind dat zij niet beschikt over de juiste faciliteiten om een dergelijke Koi door te laten groeien, zal er ook de mogelijkheid bestaan in overleg met Koicenyter Tiel, de Showa, tegen een vergoeding, op te laten groeien in de groeifaciliteiten van Koicenter Tiel.

  We hopen snel de definitieve inschrijvingen te kunnen openen. I’ll keep you updated. 😉

 5. Ik heb nog geen vis van danichi en dan is het mooi om de kwaliteit te vergelijken.

 6. René Bijmolt on

  Erg interessant, … krijgen we een mailing wanneer de inschrijving start ?

 7. Marcel Bomers on

  Het lijkt me mooi om er aan mee te doen
  Bij deze wil ik mij er wel voor aan melden.
  mvg m bomers

 8. dennis de vries on

  ik wil ook graag mee doen,helemaal in combinatie met het opgroeien in tiel !!

  mvg.dennis

  ps. krijgen we een bevestigende mail ??

 9. Graag zou ik meedoen met deze actie.
  Krijgen we hier nog bericht van ?

  Groeten Evert

 10. Fantastisch die belangstelling.

  Gezien de bovenstaande behoefte naar een mail wanneer de inschrijving opent en omdat we onze trouwe lezers waarderen, zullen we twee uren voordat de inschrijving wordt geopend in de blog, een mailing met inschrijfformulier doen naar degene die zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

  Wie zich nog niet heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief kan dat doen middels het rode inschrijfformulier rechts op deze pagina. –>

 11. Wow dit klinkt wel erg goed!!! en ook nog eens van deze top kweker waar ik normaal gesproken niet in eerste instantie aan denk omdat ik de 2 tredes lager zit minimaal. zoals beschreven in de tekst

 12. peter van sundert on

  Leuk dat er eens een grow out komt die betaalbaar is voor de gewone liefhebber. Als de voorwaarden een beetje gunstig zijn zou ik graag mee willen doen,

  groet Peter

 13. Kijk hier houd ik van !
  Zal scherp op gaan letten de aankomende dagen en zeer zeker de Grow out volgen.
  Dainichi…dat zijn wel favoriete toverballen!

  Gr.Jack.

 14. Peter Matheesen on

  Mooi initiatief.
  Ben zeker geinteresseerd.
  Vind het leuk om koi te zien evolueren,daar doe ik het voor.
  Zal wel een klein beetje van de inschrijvingsprijs afhangen

 15. Ik doe ook graag mee,vorig jaar is m,n danichi showa gestorven was ook een pracht exemplaar ,kan ik al inschrijven.
  Groeten Renė.

 16. Jim van den broek on

  Ik doe ook graag mee! Hoor dan ook graag wat de voorwaarden zullen zijn.

 17. Mooie actie, Dnichi vissen zie je niet vlug hiero, maar das ook nie voor niets. Ben dan ook benieuwd naar wat t gaat kosten. Insteek is iig top!

 18. Erg leuk om te zien dat er zoveel interesse is in een dergelijke actie. Volgende week vertrek ik naar Japan en zal na de All Japan Show richting Niigata gaan om Dainichi een bezoek te brengen. Ik hoop dat ik voor jullie wat mooie beloftevolle Koi kan uitzoeken!

 19. Ton Janssens on

  Veel positieve reacties en deelnames.. maak er maar 24 van zou ik zeggen 🙂
  Ben ook zeer benieuwd naar de prijs….

 20. Kan niet wachten, wat een top actie.!!! Laat maar komen.
  Hebben jullie al een prijs indicatie.. Dan weet ik of ik mezelf
  Niet gek maak..;-)

 21. hartelijk dank voor de mail 😉

  maar moet helaas toch over laten gaan deze keer,
  gezien de komende aankoop van de KIKA een chagoi van €200
  en nog twee visjes uit japan (hoop ik)
  is het maximale voor mij €250,= en dus verstandig
  hiermee te wachten tot volgend jaar als er dan weer zo`n actie / growout er is.

  ik houdt het wel verder in de gaten ,
  en zal de artikelen hierover zeker gaan volgen,
  allen die meedoen veel succes, en aub veel foto`s en ik hoop
  veel ervaring die hier dan weer gedeeld wordt. [thumbsup]

  😉

 22. Gezien de reakties, denk ik dat Dainichi er maar 24 stuks moet gaan sponseren… 🙂

 23. Geld gestort en nu maar hopen.

  Wel raar eigenlijk dat je al moet betalen zonder te weten of je bij de gelukkige twaalf hoort, je kunt toch ook de twaalf gelukkigen inlichten dat ze “erbij” zitten met een betalingstermijn. Niet op tijd betalen is pech dan komt nr 13 aan de beurt.

  • Hallo Paul,

   Je hebt gelijk vind ik. We hadden niet gedacht dar er een dergelijke vloed aan belangstelling zou zijn en er wel tijdig op zouden kunnen anticiperen. Dit was niet het geval en we hebben momenteel een wat heet crisis beraad hoe we hiermee om moeten/ kunnen gaan. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten.

   Wel echt wauw hoor zoveel belangstelling, maar alles moet wel netjes afgehandeld worden, daar kan men sowieso van uit gaan. Zodra we kenbaar kunnen maken hoe hier mee om te gaan zullen we dat zeker doen.

   Gun ons heel even de tijd hiervoor.

 24. marcel en jeanette molenaar on

  halo daar alemaal
  daar wij ook tot de gelukkige deelnemers behoren houden wij de boel goed in de gaten daar in japan (helaas vanuit ons koude kikkerlandje)
  maar als het goed is heb ik onze bram betrapt op het selecteren van onze showa , ik meen er 26 geteld te hebben , maar de groepsfoto is niet van de kwaliteit die we gewend zijn van bram 😉 dus ik denk dat we op de “portretfoto’s ” moeten wachten voor meer duidelijkheid
  ik ga niet verklappen waar ik ze gezien hebt maar als jullie goed op deze site snuffelen moet je ze kunnen vinden
  succes
  groetjes marcel en jeanette

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App