DodeKoi1Vanochtend stond in diverse media het trieste bericht dat in een slootje in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk een vondst was gedaan van 25 dode Koi. Wat bezielt iemand om 25 Koi uit te zetten in een natuursloot is dan het eerste wat je je als hobbyist afvraagt. Maar het kon nog erger.

De dieren zijn, voordat ze gedumpt werden, om het leven gebracht door middel van het doorsnijden van de bloedbaan. Zou de eigenaar in kwestie als gevolg van de crisis niet meer voor de vissen kunnen zorgen of, en dat zou de zaak nóg kwalijker maken, zouden de vissen ziek geweest zijn en daarom geruimd en vervolgens gedumpt? Met levende Koi uitzetten in een natuursloot weet je al niet hoe je het ecologisch evenwicht beïnvloed, laat staan op deze manier. Het is te hopen dat de dader van het trieste feit gepakt wordt.

 DodeKoi

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. theo lamers on

    Mensen zijn vaak erger en gevaarlijker dan dieren.
    Lievere vissen dan koi bestaan niet.
    Waarvoor deze onbegrijpelijke mishandeling?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App