De laatste dag van het jaar. Tijd om de balans op te maken. Wat waren de meest populaire artikelen op KoiQuestion, hoe vaak werden onze videos bekeken en hoeveel mensen hebben we weten te bereiken? Wat was nu eigenlijk de allermooiste Koi van 2012, de tofste prestaties en jouw favoriet? Een jaaroverzicht…

We wisten  in 2012 maar liefst 291,000  views op KoiQuestion te verwelkomen! Dat was een jaar eerder 240.000 en toen dachten we dat we al wel aan het plafond zaten. Gemiddeld was dit goed voor 800 bezoeken per dag met augustus en oktober als uitschieters waar we maar liefst meer dan 1000 bezoekers gemiddeld per dag de virtuele hand mochten schudden. een toffe prestatie en Misschien niet geheel toevallig om op te merken dat augustus ook de maand was waarin Jeroen werd benoemd tot hoofdredacteur. De beste maand was ook augustus met in totaal 33,483 bezichtigingen. Het is leuk om te weten dat we er als team altijd een beetje een sport en uitdaging van maken via een teamchat op de Whatsapp. Dat werkt erg motiverend waarbij op basis van het verleden en prognose aan het begin van de maand telkens een doelstelling wordt neergelegd. Sinds de lancering van de website in juli 2009 staat deze Nederlandse editie van KQ op 638,485 en mochten we 929 comments tegemoet zien.

Wat jullie allemaal hebben gelezen dit jaar? Met 322 artikelen in totaal was er bijna dagelijks wel wat nieuws te ontdekken op KoiQuestion. De populairste artikelen waren onder andere ‘een hobbyist is geboren‘, de review artikelen rondom de Seneye Pond en het toffe airlift artikel dat Jeroen samen met de Belgische Koivrienden online wist te brengen. Ook populair en een persoonlijke favoriet is de belevenis en hilariteit rondom een inval van de politie die dacht bij een koi hobbyist een hennepplantage op te rollen. Ook de bouw van een buisfilter was populair en laat in het jaar schoot het succesverhaal voor Makoi en Jeroen van Keulen en hun overwinningen in Japan nog even door tot de hoogste regionen.  De populairste serie was toch wel het verslag van de Ikeage 2012, maar ook de Kika Koi Cup 2012 was, geheel terecht populair met een emotioneel interview met de winnaar voor dit bijzonder goed goede doel. Wat was jouw favoriete artikel?

“Persoonlijke favoriet is de een inval van de politie die dacht bij een koi hobbyist een hennepplantage op te rollen. Wat je jouw favoriet?”

KoiQuestion was het afgelopen jaar aanwezig op de meest prominente shows waaronder de All Japan Combined Koi Show in Tokyo afgelopen februari en ook de Niigata Nogyosai tijdens de ikeage mochten we live verslaan. Dichterbij bezochten we alle shows in de Benelux en natuurlijk de Interkoi te Duitsland. Tussendoor was er nog de nieuwe Rinyukai Koi Show in Indonesië waar Bram voor werd uitgenodigd en een prachtig verslag neerlegde. De mooiste Koi was toch wel de Dainichi Showa die zowel op de All Japan Nishikigoi Show als op de Asia Cup met kop en schouders en staart boven de rest uitstak. Maar we zijn natuurlijk ook trots op de vele Nederlandse successen zoals de Best in Variety Ginrin Kohaku van Koicenter Tiel op de All Japan Koi Show en de eerder genoemde overwinningen van Jeroen van Keulen en Ma-Koi. De klinkende naam in Nederland was toch wel ‘Vertigo’, een prachtige Kohaku van Harry van der Hout die in Appeltern goud en in Arcen zilver pakte. De beste Koi in de Benelux was toch wel de Sanke van Jean Hoorne die veerkracht toonde door eerst op de Interkoi goud te pakken, het in Appeltern af te leggen tegen Vertigo om deze daarna weer in te palmen op de Holland Koi Show. Maar ook onze eigen mascotte is daverend ontwikkeld en gewoon de grootste yonsai op de Dainichi Koi Farm!

We waren ook voor het eerst aanwezig met een stand op De Belgian ZNA Koi Show alsook op de Holland Koi Show. Een warme ervaring die we zeker zullen voortzetten in 2013. De diverse prijsvragen die we hielden werden door grote getale omarmd.  Naar verluid heeft Bram alweer bijna een spaarboekje (lees:paspoort) vol gestempeld. Zo was hij ook nog even in Frankrijk waar hij en Antoine een tweetal lezingen en workshops verzorgden. We waren aanwezig bij de opening van enkele Koi zaken waaronder de nieuwe opgroeifaciliteiten van respectievelijk RelaxZen en Koicenter Tiel en de splinternieuwe zaak van Ma-Koi alsook de spetterende opening van KoiFarm ND met 10 Japanse kwekers present, maar we gingen ook op bezoek bij Wisikoi, maakten de verhuizing van Koi-Factor mee en stapten bij nog veel meer Koi zaken over de drempel.

‘We zijn er als Team bijzonder trots op en dankbaar zoveel de invulling voor jullie hobby te hebben mogen vervullen en hopelijk hebben we jullie weten te inspireren en informeren’

In 2012 zijn we begonnen met video verslaggeving en interviews en dat was best wel spannend zo voor de camera. Remy heeft zich als cameraman stilletjes doch ook tomeloos ingezet en omdat hij geen artikelen schrijft en juist achter de camera staat blijft hij buiten schot, maar Remy is ook gewoon een onmisbare schakel in ons team en niet alleen voor wat ie doet, maar ook hoe de knuffel-Surinamer dat doet, die weet wat vriendschap in houdt en dat mag gezegd worden. In totaal wist ons Youtube account het afgelopen jaar 116.258 views te verwerken waarbij de hobbyist in totaliteit bijna 100.000 minuten naar onze beelden heeft gekeken. Dat komt voor de goede orde neer op 68 volle dagen! Awesome is het niet?! Bezoek dus gerust eens ons videokanaal in een verloren uurtje. Het is beslist de moeite waard.

Ik kan natuurlijk niet alle artikelen van het afgelopen jaar uitlichten en voor iedereen was er weer iets anders bijzonders. We zijn er als Team bijzonder trots op en dankbaar zoveel de invulling voor jullie hobby te hebben mogen vervullen en hopelijk hebben we jullie weten te inspireren en informeren; zo zullen we ook voortgaan in 2013. Bedankt voor jullie vriendschap en samenwerking en tot volgend jaar want ook in 2013 doen we kennis delen niet alleen! En oh, deel gerust in een reactie nog even jouw favoriete artikel, serie, video of gebeurtenis. Leuk!

Grand Champion 43th All Japan Combined Nishikigoi Show bred by Dainichi Koi Farm

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Tiebo-san,

    Knap dat je het jaaroverzicht van KoiQuestion hebt kunnen weergeven in een blog, want we hebben nogal wat geschreven, gereisd en geknipt (foto’s en video)! Wat een werk hebben we verricht met zijn allen, met toch als voornaamste doel de hobbyist wat bij te brengen. Ik denk dat we hierin meer dan zeker geslaagd zijn. Waar een motivatie van een team wel niet toe kan leiden!

    Ook hier wil ik iedereen de beste wensen wensen voor het nieuwe jaar en maak je dromen waar!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App