Nishikigoi Vereniging NederlandHet jaar 2012 zit er zo goed als op. Het was een jaar waarin de cursussen van de Nishikigoi Vereniging Nederland weer voor veel kennis hebben gezorgd onder diverse Koi-hobbyisten. Ook in 2013 zal weer een aantal cursussen verzorgd gaan worden. Noteer onderstaande data dus vast in je Koi-agenda.

4 mei 2013: basiscursus visziekten in Echteld.

Heb je het idee dat je koi niet lekker in z’n schubben zit, maar geen idee wat er aan de hand is? Wellicht heeft je koi last van parasieten of is de waterkwaliteit niet in orde. Hoe kun je dat eigenlijk controleren en waar kun je zelf op letten?

Na de basiscursus visziekten kun je ziekteverschijnselen in een vroeg stadium herkennen. Je weet hoe je kunt voorkomen dat je koi ziek worden en welke stappen je kunt ondernemen als een koi afwijkend gedrag gaat vertonen.

Vervolgcursussen: het vervolg op deze cursus is het practicum visziekten. De basiscursus kan als opstap dienen voor de cursus koihouden maar dat is geen must.

 23 maart 2013: practicum visziekten in Landhorst.

Ook nerveus als je een koi gaat netten en/of behandelen? Het gaat vooral om de juiste techniek en veel oefenen. Tijdens het practicum visziekten leer je in de praktijk wat er allemaal komt kijken bij het gezond houden van je koi. Hierbij kun je denken aan: de koi op de juiste manier netten, wondverzorging, een afstrijkje maken en dit beoordelen.

De cursus wordt gegeven door een in koi gespecialiseerde dierenarts.

Het practicum is uitsluitend bedoeld voor mensen die basiscursus visziekten hebben gevolgd of zijn ingeschreven voor de cursus op 4 mei 2013.

27 april 2013: cursus waterkwaliteit in Echteld.

Koi houden is water houden. Nagenoeg alle problemen in de koi-hobby vloeien voort uit een slechte waterkwaliteit en/of een verkeerde beheersing hiervan. Wat zorgt nu voor een goede of juist slechte waterkwaliteit? Na deze cursus heb je inzicht in waterkwaliteit en hoe je deze kunt meten. Ook weet je hoe je problemen rond de waterkwaliteit kunt herkennen en oplossen.

12 oktober 2013: cursus koi kopen theorie in Echteld.

Koi kopen; een van de leukste aspecten van onze hobby. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Aandachtspunten van deze cursus zijn: hoe voorkom je beginnersfouten, hoe zie je het verschil tussen vrouwtjes en mannetjes, hoe herken je kwaliteit? Wat zijn de specifieke kenmerken van de belangrijkste variëteiten? Na de cursus heb je antwoord op deze vragen.

Vervolgcursus: het vervolg op deze cursus is het practicum koi kopen. De datum is nog niet bekend.

Cursuskosten:

Het cursusgeld bedraagt voor leden € 40,00 per persoon, voor niet-leden € 50,00 per persoon.

Dit is inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie/thee.

Voor meer informatie en voor inschrijvingen kijk je hier.

Veel leerzaam plezier bij deze of de nog niet ingeplande cursussen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App