Bijna mochten we een witte kerst tegemoet zien of zal er toch stiekem nog iets in de lucht hangen? Hoe dan ook, van de sneeuw die we ons al wel tegemoet zagen vallen heb ik vele projectielen gebald en gegooid. Vanuit het niets ontstond dat ene moment van enkele minuten waarin in ieder geval ik mezelf gelukkig verloor in jeugdigheid. Ook mijn vriendin, zwager en schoonzus participeerden in het boetseren van witte appels om die vervolgens te gunnen aan iedereen behalve de juf en het liefst vol in het gezicht.

Gewoon even lekker kinderachtig, maar nu eens in de meest positieve zin van het woord. Even geen iPhone, maar niets dan sneeuw in de handen. Als je de juiste hoeveelheid sneeuw met voldoende druk samenperst ontstaat een bal van energie, een synergetische verhouding tussen formaat en gewicht om doel te treffen. Dat is nog niet gemakkelijk en juist wanneer mijn handen beginnen te tintelen van de kou; JA, een voltreffer! Een moment van euforie passeert mij en een cynische glimlach ontschiet me. Zoals het in een gevecht gaat echter, moet ik plots daarna incasseren en ziet mijn snoet wit van sneeuw. Mijn glimlach echter, kan zij niet verhullen…

“There’s nothing sadder in this world than to awake Christmas morning and not be a child.”

Deze passage, waar gebeurd uit mijn eigen leven gegrepen, is misschien wel een van de mooiste momenten van 2012 geweest. Dat klinkt misschien onbenullig, maar juist in een jaar waar ik veel zwaarwegende keuzes heb moeten maken, prachtige momenten heb beleefd en diepgaande gevoelens heb ervaren die bij het volwassen en professionele leven horen is juist dat ene onbezorgde moment van kind zijn, het meest puur en waardevol. Deze beleefde ik ook met team KoiQuestion in den avond bij de barbeque waar temidden van een heerlijk kinderachtig spel onze vriendschappen gesmeed werden tot een onbreekbaar ijzer. Die momenten zo vind ik, beleven we te weinig, juist met kerst. De Amerikaanse schrijver Erma Bombeck wist precies wat ik bedoel toen ze zei; “There’s nothing sadder in this world than to awake Christmas morning and not be a child.”

We zijn getekend door zorgen van economische, sociale of welke aard dan ook, die ons belemmeren die pure momenten van geluk daadwerkelijk te ervaren als gelukkig. Wat nu als je op kerstochtend eens van bed kon stappen als een ongekerfd blok, een onbeschreven bladzij in het mooiste kinderboek waarbij niets anders dan het moment er toe doet en er geen zorgen bestaan over later of straks. Het is mijn wens dat we deze momenten vaker zouden kunnen ‘vangen’ en beleven.

Zoals ook met een sneeuwballen gevecht is het geven en nemen en waar ik vele mensen, collegae, vrienden, familie en zelfs onbekenden in het afgelopen jaar op mijn (i)pad heb mogen ontmoeten, hoop ik dat ik – zoals die synergetische sneeuwbal – energie heb kunnen zijn zoals zij dat voor mij zijn geweest. Namens team KoiQuestion wens ik jullie allen hele fijne dagen. Geniet van elkaar, wees elkanders energie en probeer eens even lekker kinderachtig te zijn deze kerst; het zal je bevallen. Heb lief, deel leed, maar schop vooral ook een beetje keet.

foto iphone: www.telecomnieuws.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

 1. Zo is het maar net, Tiebo! Ook hier wens ik jou en iedereen die je lief is fijne feestdagen en een 2013 met wederom vele ‘onbezorgde’ en ‘energieke’ momenten!

 2. Jan van Hezel on

  Het gehele KoiQuestion team fijne feestdagen en een voorspoeding 2013
  jullie zijn goedbezig.

 3. Dank je Tiebo, voor even ons weer met twee benen op de grond zetten.

  inderdaad de leukste momenten zijn die, die je onbezonnen en zonder zorgen mag beleven.
  na een turmulent 2012 hoop ik op een zorgeloos onbezonnen 2013,
  en dat we wederom veel moegn opsteken van jouw en het hele team van koiquestion, ik wens jullie daarom ook allen een fijne kerst en een goed 2013.

  😉

 4. Tja, na de drie reacties weet ik niet wat te zeggen.
  Misschien deze paar woorden,
  Ik wens een ieder die KoiQuestion regelmatig, of onregelmatig leest een fijn kerstfeest toe. En een gezond 2013.
  Ik hoop dat wij als team KoiQuestion nog veel leuke en interessante blogs mogen leveren en dat u ze met veel plezier in gezondheid mag lezen.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App