846_pictogram_-_verkeersbord_werk_in_uitvoering_2Nee natuurlijk zegt mijn baas niet: Jij móét meedoen aan een aankoopactie! Natuurlijk zegt hij niet: Jij gaat een mooie Shiro Utsuri bestellen! Maar wat hij ook niet zegt is: Ik zal jou eens gaan helpen met sparen voor je nieuwe vijver… Sterker nog, pensioenfondsen en andere bedrijfsinzichten zorgen ervoor dat er van sparen weinig zal komen in de komende periode. Overschakelen op plan B!

Plan B houdt in dit geval in dat, tot mijn grote spijt, de nieuwbouw van een vijver tot nader order wordt uitgesteld. Vrouw en kinderen mogen immers niets te lijden hebben onder de verslechterde  arbeidsvoorwaarden. Het gewone leven heeft voorrang op de hobby maar de hobby geeft wel extra rust en plezier in dat gewone leven dus ook dat moet door kunnen gaan. Die gedachte heeft me doen besluiten terug te komen op een eerdere beslissing om komend jaar niet mee te doen aan de aankoopactie van Koiforum en Koi Kichi World.

De plannen voor de vijver blijven uiteraard klaar liggen voor het geval de economie over een paar jaar weer aangetrokken is

Eigenlijk komt het er op neer dat ik nu vast een aankoop ga doen die ik eigenlijk voor ná de nieuwbouw had gepland. In mijn plannen had ik namelijk al precies uitgestippeld hoe mijn Koi-bestand eruit moet gaan zien en een Shiro Utsuri maakt zeker deel uit van mijn toekomstbeeld. En als ik dan even terug kijk naar de resultaten die vorig jaar met enkele Shiro’s behaald zijn dan durf ik het wel aan om met zo’n visje een leuk Koi-seizoen te beleven.

Shiro Okawa

Plan B, een mooie Shiro Utsuri

De plannen voor de vijver blijven uiteraard klaar liggen voor het geval de economie over een paar jaar weer aangetrokken is en er weer meer van sparen terecht gaat komen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Je hulp zal even moeten wachten Bram. Ik zal je er tegen die tijd wel aan herinneren…

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App