Met half december op de klok en de eerste kerstkaartjes alweer op de mat, piept mijn wekker (lees:iPhone) met mijn volgende afspraak in beeld. Dit keer geen Koi dealer, show of evenement anderszins. Ik wordt er aan herinnert dat het tijd is voor bezinning. Om eens terug te kijken naar wat het afgelopen jaar voor KoiQuestion heeft betekent en vooral ook, wie dat heeft betekent…

Waar de economie krimpt, groeit KoiQuestion (KQ) gestaag, of misschien wel meer dan dat. Ons team in ieder geval, bestaat al lang niet meer uit Bram en ondergetekende en als er een enkele nalatenschap is geweest die ik ter harte heb genomen van de uitvinder van mijn wekker, wijlen Steve Jobs, dan is het wel het volgende; “Don’t build a good team, build a great team”. En om maar met de deur in huis te vallen, zo stel ik trots, heeft Team KoiQuestion een waardig gestalte aangenomen op dat front; zeg maar gerust ‘awesome’.

Met leeftijden van begin twintig tot halverwege de vijftig, woonachtig in alle gebieden van Nederland en daarbuiten en zeer diverse interessevelden vormen we een waardig representatief om hobbyisten voor te gaan in onze visie tot het delen van kennis. Dit heeft het afgelopen jaar geresulteerd in daverende resultaten. De diversiteit en kwaliteit van artikelen nam een vlucht, maar ook de aantallen, de bekendheid en daarmee de bezoekers. Maanden waarin we 30.000 bezoekers mogen verwelkomen zijn geen rariteiten (Dat is gemiddeld meer dan duizend per dag) en waar we eerder dit jaar de grens van een half miljoen bezoekers mochten passeren, was alleen het afgelopen jaar al goed voor meer dan de helft, namelijk 280.000. It’s a team effort!

 “Don’t build a good team, build a great team” – Steve Jobs

Zoals gezegd echter, gaat het niet alleen om aantallen, dat is slechts een tool om het resultaat van onze gezamenlijke arbeid te meten. Waar het vooral om gaat is de vriendschap. Zonder onze hobby en KoiQuestion zou niemand van ons team elkaar ook maar hebben gekend; een onvoorstelbaar iets als je weet welke band we reeds nu al onderling hebben opgebouwd. Dit is waar het echt om gaat in de hobby die Nishikigoi heet, veel dierbaarder dan alle kennis van de wereld; verbroedering. In die hoedanigheid ook verschenen we het afgelopen jaar ook offline, op shows en bemanden we in Bokrijk en Arcen zelfs een stand. Het was een eer en genoegen om met deze mensen in hetzelfde shirt te lopen en samen te staan en werken voor hetzelfde doel.

Als Team KoiQuestion hopen we zoveel mogelijk hobbyisten, dealers, verenigingen en iedereen waarmee wij in aanraking zijn gekomen het afgelopen jaar te hebben kunnen inspireren en informeren, iets waar ik op terug zal komen in een andere blog; dit artikel echter is gewijd aan de Teamleden die dit mogelijk maakten en in de eerste plaats elkaar inspireerden en motiveerden, tot de orde riepen en elkaar voor de gek hielden. Want wie met elkaar kan lachen, kan samen werken. Daarom via deze weg een extra woord van dank voor zij die zich het afgelopen jaar met hart en ziel hebben ingezet voor KoiQuestion en daarmee de hele hobby wereldwijd, want waar ons pad leid, zo ben ik overtuigd, zullen wij een voorbeeld zijn voor de hele Koi community, niet vanuit alwetendheid, maar vooral als inspiratie, trots en verbroedering die men in staat stelt het beste uit zichzelf en de hobby te halen.

Bedankt Janine, Marion, Remy, Jeroen, Engel, Bardo, Antoine, Anton en natuurlijk ook Bram. Een presentje (waarvan zelfs Bram geen weet heeft) is reeds naar jullie onderweg en mag je de komende dagen thuis verwachten. Met ook ons nieuwste lid Patrick hebben we een heus elftal compleet en treden we 2013 met dezelfde spirit tegemoet. Samen zijn we KoiQuestion, leren we van elkaars kennis en ervaring, maken we elkaar beter in alle opzichten en voor een ieder geldt dat we er het even naast doen; het is soms een gevecht, maar door jullie lijkt het zo eenvoudig en te gaan volgens de aard der dingen. Bedankt voor jullie inzet, maar bovenal voor jullie vriendschap. Waar de een het moeilijk heeft, vangt de ander het op, zo ook de afgelopen tijd in een persoonlijk moeilijke tijd. Soms lijkt het alsof we samen reeds Japanse kastelen hebben gebouwd, maar het team is slechts de fundering. The best is yet to come!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

9 reacties

 1. Jullie allen bedankt! Het voelt goed om deel te mogen zijn van een team als deze. Ik doe het dan ook met veel plezier.
  Als je KoiQuestion van enkele jaren geleden vergelijkt met de KQ van nu, dan realiseer je je pas hoe snel KQ gegroeit is. Tiebo en Bram, zonder jullie enthousiastme was dit nooit gelukt! Chapeau, Chapeau!

 2. Hallo Tiebo en natuurlijk het overige team.

  Van nul tot….!!!!????
  Het is inderdaad de moeite waard geweest er zoveel
  werk en inzet van te maken.Wie had dit kunnen voorspellen toen jullie er aan begonnen.Blijkbaar was en is er toch behoefte aan doelgerichte informatie.
  De onafhankelijke manier waarop jullie dit doen en tot nog toe gedaan hebben geeft je gelijk.Een zeer
  geslaagde opzet van een avontuur waar met zekerheid
  door velen kritisch naar gekeken werd en in toekomst nog meer naar gekeken zal worden.Een ongekende weelde in deze niet makkelijke tijden.
  Neem mijn welgemeende felicitaties voor het behaalde resultaat en ik hoop dat jullie gezamelijk er in zullen slagen dit verhaal te kunnen draaien naar een:
  never-ending-story!

  Ik verheug me al op jullie bezoek,er is werk aan de winkel!!

  Ernst

 3. Op zeker goed bezig. Je staat er niet zo vaek bij stil dat ut allemaal maar ff wordt gedaan door een groepje mensen. Jullie doen veel goeds en ik leer echt veel van. Klasse idd, mooi doorgaan!

 4. Hey Tiebo,

  Hele mooie woorden, waar ook ik het volledig mee eens ben. “Waar een simpele ontmoeting op een Koi show niet toe kan leiden!” Het is echt verbazingwekkend hoe snel we met KoiQuestion zijn gegroeid: van nul tot waar we nu zijn in net 2,5 jaar tijd!

  Het was soms niet eenvoudig om dag in dag uit onze vaste lezers van een blog te voorzien, maar gelukkig kwamen we er al snel achter dat we niet de enige Koi Kichi waren met een pen (in ons geval toetsenbord) in de hand (op het bureau). Al snel waren er diverse hobbyisten die als gastauteur af en toe een blogje voor ons schreven, nu staat er letterlijk een elftal van heuze KoiQuestion teamleden (liefkozend ook wel Team in black genoemd door onze hoofdredacteur) achter ons!

  Zonder iedereen apart te bedanken, wil ik vooral mijn dank en bewondering aan Tiebo laten blijken. Zijn energie en creativiteit werkt enorm inspirerend. Tientallen (waarschijnlijk eerder honderden) ideeën passeerden de revue (lees: mijn trommelvliezen), waar ik dan vervolgens mijn best moest doen om hem in bedwang te houden, om KoiQuestion langzaamaan op te laten bouwen. En ik denk dat dat ons zeer goed gelukt is, Tiebo san. Zonder inbreng van Jeroen, Remy, Janine, Bardo, Antoine, Anton, Engel, sinds kort Patrick en natuurlijk Marion (die ik waarschijnlijk nog het meest dankbaar moet zijn voor het jou volledig je gang laten gaan met “die Koihobby van je”) was het ons nooit gelukt om een dergelijk imago en status op te bouwen.

  Hulde voor het hele team en voor zowel jullie als KoiQuestion geldt: the sky is the limit!

 5. Jan van Hezel on

  Koiquestion bedankt voor de alle informatie en filmpjes die in 2012 weer voor veel informatie zorgden.grote klasse ,nogmaals bedankt en ga er mee door

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App