Makoi001 Kirena is haar naam, afgeleid van de term Kirei Na, “mooi” in het Japans. Dat de kampioen van de Ojiya Koishow 2012 mooi gevonden werd, wisten we natuurlijk al. Dat ze haar schoonheid nu als naam gekregen heeft, vernamen we bij het nieuws dat deze Grand Champion naar haar nieuwe huis zou komen. Ma-koi heeft de prachtige Torazo Kohaku naar Hattemerbroek laten komen!

Als zo’n juweel dan eindelijk gezond rondzwemt in de showvijver en ziet dat ze de reis super heeft doorstaan geeft dat een heerlijk gevoel.

Na de winst op Ojiya Koishow vertelde Matthijs van Hulst ons nog dat deze Kohaku wellicht nog een jaar in Azukari zou blijven maar afgelopen november hebben Matthijs en Richard, in overleg met de kweker, het besluit genomen haar toch over te laten komen. De risico’s van nog een jaar mudpond zouden groter worden dan het risico van transport naar Nederland. Met de huidige lengte zal de nadruk liggen op verdere ontwikkeling van body en huidkwaliteit en dat kan prima binnen de eigen faciliteiten van Ma-koi.

Makoi002

Hier moet ze ergens tussen zitten...

Op 29 november was het dan zover. Kirena kwam aan op Schiphol. Met een behoorlijke dosis nervositeit werd de transportbox even geopend voor een vlugge inspectie maar gelukkig had ze de lange reis goed doorstaan. Er waren geen bloeddoorlopen adertjes zichtbaar dus van grote stress was geen sprake. Ook bij de eigenaren zijn daardoor de gevolgen van de spanning beperkt gebleven tot enkele grijze haren.

Makoi003

Uit de bus naar de showvijver

Ondertussen was in de winkel de showvijver al geprepareerd voor de aankomst van de kampioen. Twee weken voor het grote transport werd al gestart met het verlagen van de infectiedruk. Hogere redox waardes, extra spoelingen van de filters en waterwissels van zeker 70% en toevoeging van verschillende speciaal door Shinji en Misimar ontwikkelde producten moeten zorgen voor de perfecte omstandigheden om Kirena op te vangen. Na 1,5 dag at ze mee met de rest van de vissen en leek ze al haar stress van de reis te hebben afgeschud. Ook de voeding is speciaal geprepareerd met extra vitaminen en mineralen zodat zij en de andere aanwinsten snel herstellen.

De risico’s van nog een jaar mudpond zouden groter worden dan het risico van transport naar Nederland.

Als zo’n juweel dan eindelijk gezond rondzwemt in de showvijver en je ziet dat ze de reis super heeft doorstaan geeft dat een heerlijk gevoel. Vooral ook opgelucht en trots dát ze er zwemt! Gelukkig heeft Richard al 20 jaar ervaring met het importeren van koi en kan hij derhalve alle kneepjes van het vak wel dromen!

Makoi004

Uit de zak, in de meetbak

Makoi005

De kampioen is thuis

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App