Untitled

Sensei Bram!

De zes-en-half-uur durende reis was het meer dan waard. Mijn eerste bezoek aan een Franse Koi shop was direct een verzoek om een lezing en workshop te geven. Dit was tijdens de open dagen van L’Oasis, welke onderdeel uitmaakt van een selecte groep handelaren die tot Couleurs de Niigata behoort. 

Tony Da Cruz, eigenaar van de keten Couleurs de Niigata kende ik al enige tijd vanuit Japan en verschillende Koi evenementen en hij had me aanbevolen bij de eigenaar van l’Oasis, Pierre-Alain, om de Franse koihobbyisten wat bij te brengen. Ik denk dat dit zeker gelukt is. Mijn lezing over hoe Dainichi zijn Koi kweekt en hoeveel tijd, energie en geld het wel niet kost om een paar mooie Koi te kweken, heeft zeker wat lost gemaakt bij de Fransen. Ik denk dat men nu wat beter snapt waarom Koi af en toe zo duur kunnen zijn, alhoewel duur nu dus een relatief begrip is.

Untitled

Untitled

Untitled

Rechts Tony Da Cruz van Couleurs de Niigata

Untitled

Staand Pierre-Alain van l'Oasis

Untitled

Links KoiQuestion teamlid Antoine Vincent

Naast de lezing over de productie van Koi bij Dainichi, heb ik ook een workshop over kwaliteitsherkenning gegeven. Eerst via de theorie het één en ander toegelicht, om vervolgens in een showvat drie Koi van dezelfde variëteit te bespreken. De vragen “Welke Koi heeft de beste potentie om groot te worden en tevens een mooie lichaamsbouw te ontwikkelen?”, “Welke Koi heeft de beste potentie om een goede huidkwaliteit te ontwikkelen en te behouden?” en vervolgens de vraag “Welke Koi heeft het beste compromis tussen lichaamsbouw en huidkwaliteit?” maakte het één en ander los bij de aanwezigen, om vervolgens een leerzame en interessante discussie te voeren.

Untitled

Deep into the skin of Koi!

Untitled

Untitled

Man of vrouw?

Untitled

De drie onderwerpen van de dag

De Franse KoiQuestion teamleden Antoine Vincent en Peter Wostyn waren ook aanwezig, om de vertaling (Antoine) en de fotografie (Peter) op zich te nemen. Jaja, het zal niet lang meer duren voordat we ook Frankrijk hebben veroverd! Antoine en Peter, bedankt voor jullie hulp en hopelijk tot snel op een volgend evenement! De Franse koihobby staat al lang niet meer in zijn kinderschoenen en lijkt nu echt flink te groeien. Het was een hele fijne ervaring om onder een gemoedelijke sfeer de hobby met elkaar te delen. Hopelijk volgend jaar weer!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App