EngelZoals jullie in mijn blogs hebben kunnen lezen heb ik deze zomer mijn vijver gebouwd/verbouwd. Ook was daar te lezen dat ik behoorlijk wat tegenslag gehad heb, maar nu geniet ik er gelukkig van. Ik ben wel één dingetje vergeten te vermelden wat toch wel belangrijk was, en speciaal voor mensen die zoals ik een huis huren. Wat was er nu weer aan de hand? Het lijkt wel of ik problemen aantrek. Dat zou je haast zeggen wanneer je mijn volgende relaas leest.

Hoe ik ook keek en hoe ik ook praatte de vijver of, zoals hij het noemde, het zwembad moest weg

Op een goede dinsdag (of was het een slechte) in ieder geval was het een variant op de zwarte maandag! Waar was ik, o ja, het was dinsdag en ik was druk bezig de resten pvc, zand en alles wat er zo bij komt kijken om een vijver te bouwen op te ruimen. Ik hoorde iemand bij de achterdeur roepen en kloppen of hij er in mocht. Ik opende de deur en daar stond de bouwtechnisch inspecteur van de woningbouwvereniging. Hij zegt, nadat hij zich niet had voorgesteld, jezus wat een klere troep is het hier.

IMG_6074

Jezus, wat een kleretroep is het hier...

Het lijkt wel of ik problemen aantrek

Zie je het voor je, ik sta daar vriendelijk de deur te openen met een stuk pvc van bijna 2 meter in mijn handen en die heer zegt; wat een klere troep is het hier. En dat zonder zich voor te stellen. Ik zeg, mag ik mij even voorstellen, ik ben Engel Kromhout van der Meer, hij zegt ik ben de inspecteur. Ik weer, zo inspecteur, waarvan? Van de woningbouwvereniging, aha bent u dat, jawel dat ben ik. Hierop nam hij geheel het woord en ging maar door over de rommel, ik probeerde nog joh ik ben net aan het ruimen. Maar nee dat ging niet lukken. Heeft u hier vergunning voor gevraagd? Ik: nee want dat hoeft niet want het is een bouwwerk geen gebouw zijnde dus dat is vergunningvrij. Maar nee ik moest een vergunning bij de verhuurder vragen, ik weer: u bedoelt toestemming zeker, want jullie geven geen vergunning. Ja, ja u heeft gelijk maar dit zwembad moet weg.

IMG_6274

Je zal het maar weg moeten halen

Op dat moment ontstond er binnen enkele seconden een dagdroom, of dagmerry zoiets van; een man die mijn geliefde Koi vanaf de bodem van mijn vijver bekeek met zijn voeten in een betonblok. Ik werd weer wakker toen hij mijn grote trots ontdekte namelijk het raam in de vijver, hij werd helemaal rood en vroeg ik hoop dat dit wel thermopane glas is. Ik keek hem weer wazig aan, maar hoe ik ook keek en hoe ik ook praatte de vijver of, zoals hij het noemde, het zwembad moest weg.

Wanneer je een huis huurt vraag de verhuurder altijd om toestemming of kijk het contract goed na

De vrijdag in die week kreeg ik een brief waarin stond dat ik de vijver binnen twee weken moest weghalen, wanneer ik dat niet deed zou de woningbouwvereniging dit op mijn kosten doen. Ik kan u vertellen dat dit niet een van mijn beste weekenden was, eigenlijk een vreselijk weekend.

Ik heb een afspraak gemaakt met de verhuurder en ging met 20 handtekeningen van de buren die stelden dat het weghalen onzin was. Want in de brief stond ook dat de vijver overlast bezorgde. Op de dag des oordeels ben ik met een afgevaardigde van de huurdersbescherming en mijn gewaardeerde collega Marco bouwtechnisch ingenieur naar de verhuurder getogen. Wat er precies besproken is zal ik u niet vertellen, maar het werd niet makkelijk.

IMG_6117

Gelukkig mag ik blijven genieten

Ik zou die middag rond 16:00 uur gebeld worden met de uitslag want het moest ook nog eens met de directeur van de huurdersvereniging besproken worden. Ik ben in geen tijden zo zenuwachtig geweest, tot de telefoon ging en het verlossende woord kwam. De vijver mocht blijven tot ik de woning zou verlaten en ik mag hem ook niet overdragen aan een opvolgende huurder. Op dat moment dacht ik wel, nou de kans dat ik 30 miljoen win is 1000 keer groter dan dat ik de vijver kan overdragen…………….

Conclusie, wanneer je een huis huurt vraag de verhuurder altijd om toestemming of kijk het contract goed na!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

7 reacties

 1. Nou mooi verhaal engel. Volgens mij zou ik uit stress al mijn schoenen hebben opgegeten nadat ik die inspecteur er eentje had laten voelen. Trouwes die man mag ook wel is communicatie les krijgen want om nou zo’n manier iemand te woord te staan. Ik heb ook zo’n soort beroep maar als ik zo mensen te woord zou staan lag ik elke dag te vechten.

 2. Zonder legitimatie niemand binnenlaten. En zelfs als iemand zich legitimeert, eerst navragen bij het bedrijf dat de persoon gestuurd heeft. Ze komen dan nog maar een keertje terug.

  Zeker bij dit soort gasten ben ik er snel klaar mee.

 3. @Jan, bedankt voor jouw reactie, het is dat ik tegenwoordig nogal geduldig van aard ben (geworden)enne mijn schoenen zijn te taai 😉
  @ John, je hebt volkomen gelijk. De eerste die nu op deze manier binnen wil komen mag langs Bertha (is onze Amerikaanse Buldog) en dan zien wij wel verder!

  • Jeroen Van Gaalen on

   Heb je waarschuwingsborden op de poort en je deur zitten? Anders mag je het Bertha namelijk niet op laten lossen…

   • Idd Jeroen je hebt gelijk
    Een bordje voor aan het huis en op de tuin deur en 1bij de achterdeur
    En dan mag je als nog geen commando geven aan Bertha geven

    Ik deed dat ook niet aan den diesel van ons maar ik hoefde niks te zeggen of beter gezegd niet eens aan te kijken hij wist al voldoende
    Alsof ie mijn gedachten leest

    Maar wat een verhaal engel

 4. Mooie vijver Engel ,hoeveel kuub ?
  Heb geen hond er,maar wel waarschuwingsbordje , pas op waterspetters:-)

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App