AntoineHet is alweer even geleden dat mijn introductieblog geplaatst werd. Ik vertelde daar al in dat ik in Frankrijk een studie volg in de Aquacultuur. In dit artikel wil ik graag wat meer vertellen over dit belangrijke deel van mijn leven. Met andere woorden, wat houdt mijn studie in en hoe zit het met stages?

“Bij dit soort “industrie” komt heel veel kijken op het gebied van waterkwaliteit”

Mijn opleiding begon toen ik 15 jaar jong was. Het ging om een middelbare biologische opleiding met specialisatie in vis. Drie jaar later haalde ik voor deze studie mijn diploma. In september van dit jaar kreeg mijn opleiding een vervolg op een hoger niveau. In 2014 hoop ik mijn HBO-diploma te halen op een gebied dat tevens mijn hobby is. Helaas moet ik naast aquacultuur echter ook lessen volgen in wiskunde, marketing, economie, management, chemie, biologie en Engels. (Het schrijven voor KoiQuestion is voor mij ook een mooie oefening om mijn Engels op peil te brengen.)

Antoine01

Voeren bij een forellenkwekerij

Het vak Aquaculuur behelst verschillende onderdelen. Het behandelt intensieve en grootschalige visteelt maar ook de productie van schaaldieren als mosselen en oesters. Bij dit soort “industrie” komt heel veel kijken op het gebied van waterkwaliteit (vind ik heel interessant), de biologie van de vis, voeding, filtratie, voortplanting, genetische eigenschappen, kortom alles wat ook in Koi kwekerijen van pas komt.

“Helaas moet ik naast aquacultuur echter ook lessen volgen in wiskunde, marketing, economie, management, chemie, biologie en Engels”

Antoine03

Kwekerij voor zeebaars

In de komende periode ga ik een aantal weken stage lopen bij een sierviskwekerij in het zuiden van Frankrijk. Hier worden Koi, Goudvissen en Shubunkin gekweekt. De naam van deze Fish Farm is “FranceKoi”. De Koi die op deze kwekerij gekweekt worden hebben een zeer respectabele kwaliteit. Op de Belgian Koi Show heeft de kwekerij zelfs een aantal mooie prijzen binnen gehaald. Eerste prijzen voor Tancho size 3, Doitsu B size 3, Asagi / Shusui size 5 en een tweede prijs voor Asagi / Shusui size 3 zijn mooie resultaten.

Antoine02

Eén van de mudponds van FranceKoi

In volgende blogs zal ik verder verslag gaan doen van mijn stage en ervaringen bij FranceKoi.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App