KimCloetEen paar weken geleden berichtte ik al over Koihunt van Kim Cloet. De daar getoonde vissen bleken nog maar de opbrengst van het begin van de reis te zijn. Inmiddels is Kim weer terug in België en zijn aankopen zullen hem snel volgen. Een gedenkwaardige collectie, niet alleen vanwege de schoonheid van de vissen maar ook omdat het de laatste partij is die op de huidige locatie binnen zal komen.

Om de nieuwe Koi die in Oktober in Japan geselecteerd zijn aan het publiek te tonen, houdt men bij Kim’s Koi op zaterdag 24 en zondag 25 november de laatste herfstopendeurdagen. Op de huidige locatie wel te verstaan. Volgend jaar zal immers de verhuizing naar een nieuw pand, 1,5km verder op de steenweg, plaatsvinden. Voor meer informatie over deze dagen kun je kijken op de website van Kim’s Koi.

Hieronder kun je vast even kijken naar een paar van de mooie aankopen die Kim in oktober heeft gedaan. Tevens heb ik Kim gevraagd aan te geven waarom hij juist deze Koi heeft aangeschaft. Zijn redenatie is onder elke foto weergegeven.

 Kims007

Bovenstaande Sandan Kohaku is een tweejarige female van Torazo, ze is ongeveer 52 cm groot.
Deze Koi is aangekocht vanwege de zeer goede huidkwaliteit en een evenwichtig patroon. Het sashi en kiwa is ook erg goed. We trachten ook naar de toekomst toe Koi aan te leveren die bij de hobbyisten nog doorgroeien en lang mooi blijven. Vandaar dat we de beter kwaliteit Kohaku trachten te kopen bij kwekers die gespecialiseerd zijn in Kohaku zoals Torazo, Nogami, Marudo en Dainichi…

 Kims008

Bij Marudo hebben we verschillende Chagoi & Karashigoi aangekocht. Deze op de foto is yonsai van 70 cm. Marudo kweekt erg veel Karashigoi en Chagoi in verschillende kwaliteiten. Op zijn farm zwemmen de verschillende niveaus allemaal door mekaar. Het is dus een hele opdracht om tussen al die éénkleurige Koi er de “goeie” uit te pikken. Wij letten heel fel op de lichaamsbouw en huidkwaliteit bij deze variëteit. De Koi op de foto is een voorbeeld van hoe we ze graag zien.

Kims009

Deze Tancho Sanke komt van Ooya Koi Farm, het is een tweejarige female van een gespecialiseerde Sanke kweker. Ze zal ongeveer 48 cm groot zijn. Taro Kataoka is zich aan het verdiepen in mooie body’s en slaagt er met glans in om dit te realiseren. Aan deze Tancho Sanke konden we niet weerstaan om verschillende redenen. We weten namelijk dat deze kweker absoluut niet snijdt aan zijn Koi wat heel belangrijk is om geen secundair beni te krijgen. De huid was zeer wit met een hele mooie sumi verdeling.

Kims010

De “TanchoBeni Kumonryu komt van Takahashi, een kweker die niet zo bekend is maar waar soms verrassende leuke Koi te vinden zijn. Met dit soort Koi moet je wat geluk hebben, ze kunnen snel veranderen maar evengoed blijven ze jaren heel mooi.

Kims011

De Ginrin Showa komt van Hiroi Koi Farm. De twee broers zijn eigenlijk bekend voor hun Goshiki maar ze hebben toch ook al de kwaliteiten om mooie Ginrin Showa te kweken. Het getoonde exemplaar is een tweejarige female van ongeveer 45 cm die ons onmiddellijk in de ogen sprong. Soms kan je een Koi zien waarvan je zegt deze moet ik hebben, wel dit is er zo eentje! De Ginrin is zeer mooi, het wit is spierwit, de verdeling van de kleuren is zeer goed en het sumi is goed geplaatst. Gooi daar bovenop nog een goede body en je krijgt een top Koi.

Kims012

Imposante Ginrin Yamabuki? Eén adres: Yagenji Koi Farm. Vorig jaar hebben we deze voor de eerste maal aangekocht bij hen. Gelukkig hebben we net na de oogst van deze koi tussen een 8 tal Yonsai Ginrin Yamabuki kunnen kiezen. De beste drie beste hebben we kunnen aankopen. Ze zijn ongeveer 65 cm groot hebben een zeer mooie body en een fukurin om U tegen te zeggen.

Kims013

Deze Maruten Kohaku komt van Marudo Koi Farm. Het is male Kohaku van zeer hoge kwaliteit. Deze Koi zou kunnen meedingen naar een prijs op een koishow in Japan. Het is een tweejarige Koi van rond de 50 cm met een zeer aantrekkelijk patroon en dieprood beni. Kiwa en sashi zeer mooi afgelijnd.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App