koivrienden_be_logoTussen al de nieuwtjes vanuit Japan is er ook dichter bij huis leuk nieuws op Koigebied te vinden. In België bijvoorbeeld want daar bestaat het sympathieke forum Koivrienden.be 5 jaar. Het medium dat geheel ten dienste staat van Koi- en vijverliefhebbers in zijn volle breedte, vierde op 3 november zijn eerste lustrum. Het feest werd gevierd in het lommerrijke plaatsje Bassevelde achter de kerk in het verenigingsgebouw.

Respect naar de vragenstellers dat staat hoog in het vaandel van Koivrienden.be

Iedereen die dit forum een warm hart toedraagt was er van harte welkom. Aangezien ik één van die mensen ben besloot ik ook om er naar toe te gaan. Ik wilde dit echt niet missen. Ik ging er naar toe als privé persoon en als afgevaardigde van KoiQuestion. Uit naam van KoiQuestion mocht ik iets hartverwarmends uit Holland meenemen. Dit werd uiteraard enorm gewaardeerd door Aad, Marc en Martien.

En dat was nog niet alles wat de mannen te wachten stond. Er werd namelijk door een van de dames van de moderators om een moment van stilte gevraagd, want de moderators moesten natuurlijk ook even door hen in het zonnetje gezet worden. Zij kregen een mooi gestreept wit overhemd met het logo van Koivrienden.be overhandigd. Uiteraard waren zij na het krijgen van dit mooie hemd duidelijk onder de indruk!

IMG_0006

Aad, Marc en Martien genieten met volle teugen

Het is zo apart wat je als Hollander bij de Belgen meemaakt. Ik werd zo prettig ontvangen dat het voelde als een warme deken. En dan ontdek je dat achter al die nicknamen van de site zoals Mario1, Budoke en Mart-ang en ga zo maar door, leuke en aardige mensen achter steken. Eigenlijk zijn ze net zo aardig zoals zij zich opstellen op het forum. Want respect naar de vragenstellers dat staat hoog in het vaandel van Koivrienden.be.

De mensen welke nog nooit op dit vriendelijke forum zijn geweest, die hebben wellicht nog nooit van airlift en de Criel-zeef gehoord. Wel de fundamenten van deze termen die lopen daar gewoon los rond. En kunnen en willen u alles vertellen hoe je met een minimum aan stroomgebruik een slordige 25 m³ per uur wegzet tegen een gebruik van 30 watt!

IMG_0015

Gezelligheid ten top

Hiermee kom ik meteen tot de kern van het Belgische forum, het is een forum welke eigenlijk is ontstaan voor de doe het zelver op Koi-en vijvergebied. Op dit forum kun je alles leren hoe je een airlift kunt maken en een omgekeerde zeef…… maar genoeg over het forum, kijkt u zelf maar eens.

Terug naar het feest, het was een leuk informeel feestje waar je overladen werd met alles wat je maar drinken wilde en heerlijke borrelhapjes waar ook geen eind aan leek te komen. Dit alles werd verzorgd door de dames achter de mannen van Koivrienden.be en ook een zoon van Marc hielp mee met zijn vriendin, gewoon belangeloos. Deze mix van vriendelijkheid bracht dat het een leuke middag werd.

 Op dit forum kun je alles leren hoe je een airlift kunt maken en een omgekeerde zeef

Er werd ook nog een loterij gehouden waarbij het mogelijk was om een heuse ballonvaart te winnen. De bedoeling was om meteen die middag met de ballon weg te vliegen, maar vanwege de krachtige wind, zou het niet ondenkbaar zijn geweest dat je pas in Japan uit de ballon kon. Hoewel dat dan ook weer geen straf zou zijn, maar toch. Daarom kon je een tegoedbon winnen welke een jaar geldig zou blijven.  Ik wens de winnaar een behouden vaart toe.

IMG_0009

Een ballonvlucht rijker

En zo kwam voor mij een einde aan een fantastische middag in het Belgische en begon ik aan mijn reis naar huis langs Rotterdam om daar achteraan in de file te mogen aansluiten.

Moderators van Koivrienden en de dames van de moderators, bedankt voor een fantastische middag.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Mario Bourgonjon on

    Het was een zeer leuke dag, maar dat is het eigenlijk altijd bij de koivrienden.

    Veel gepraat en hier en daar kwam wel een nieuw vijverplan naar boven met de nodige vragen en antwoorden.

    Ik vond het zeer tof dat iemand van koiquestion aanwezig was.

    Bedankt Engel

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App