UntitledZe begint nu echt een serieuze Koi te worden. Groter, breder, zwaarder en zwarter zijn enkele (kracht)termen die me direct te binnen schieten bij de eerste aanblik van deze imponerende Showa. De grootste yonsai (Koi in vierde levensjaar) op de Dainichi Koi Farm is vandaag geoogst en niet toevallig onze KoiQuestion mascotte!

Ze was al de grootste sansai met 73 centimeter en nu, drie-en-half jaar oud, meet ze 79 centimeter en is ze weer de grootste in haar ‘jaar’. Met een body en huidkwaliteit om trots op te zijn, vraag ik me hardop af bij welke lengte ze zal stoppen met groeien. De glans zit er goed op, maar het Sumi zal zich naar verwachting in de komende jaren nog intenser worden. Ik denk niet dat er nog meer ‘onverwachts’ zwart bij zal komen en dat het patroon stabiel blijft. Het Motoguru in de borstvinnen laat echter zien dat we hier niet te hard op moeten rekenen, dit is namelijk nog niet uit-ontwikkeld (lijkt nog wat meer op te gaan komen in de toekomst).

Het enige minpunt wat er nu bij deze vis is ontwikkeld, is een donkere schubrand op sommige schubben van het eerste rode patroon. Ik ben benieuwd hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar heb niet het gevoel dat dit snel zal wegtrekken. Echter heb ik nog geen mening van de experts ter plekke, Shigeru en Futoshi Mano van de Dainichi Koi Farm, hierover gehoord. Daarover later meer. Voor nu: geniet van de foto en video van de KoiQuestion mascotte!

Untitled

De KoiQuestion Mascotte

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App