_DSC0389 Jaja, hier is ze dan! Vers uit de mudpond ziet ze er echt schitterend uit, al zeg ik het zelf. Ik ben niet vaak trots geweest op een vis, maar als ik zie hoe deze Sanke er een jaar nadat ik haar had aangekocht nu uitziet, kan ik mezelf alleen nog maar (voorzichtig, dat wel) op de borst slaan. Lees nu snel verder om te zien hoe ze is ontwikkeld!

_DSC0386

Dainichi Hotaru Sanke, sansai en 63 cm

En bekijk nu een foto van haar als nisai zijnde, toentertijd 52 cm:

bram sanke small

Mijn Hotaru Sanke als nisai en 52 cm

En bekijk een video die ik nog snel heb geschoten. Het was al laat dus de kwaliteit is niet bar goed, maar het Sumi is bijna lakzwart, het Kiwa (achterste aftekening van rode patronen) is erg scherp, de glans is erg hoog, de lichaamsbouw is erg vloeiend, het hoofd is bijna perfect te noemen met de aanwezigheid van de appelwangetjes en dit tezamen met een enorm spannend patroon maakt het voor mij persoonlijk echt een spraakmakende Koi!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Mooi, mooi, mooi Bram.
  Ze heeft het schitterend gedaan, dit was een goed mudpond jaar bij Dainichi.
  Een vraagje bij de foto van toen ze nisai was?
  Is deze getrokken na de ikeage vorig jaar of in de winter na een tijd binnen verblijf?
  Wat een geluk heb je om bij de gebroeders Dainichi te zijn.
  Het is jou gegunt, geniet er maar van.

 2. Hoi Bram

  Wat een ontwikkeling zeg!!! Als je kijk wat het sumi heeft gedaan super(altijd fijn als er een filmpje bij zit)en een hele mooi groei gehaald

  Wat ik wel me af vroeg, hoe is deze schoonheid als sanke ingedeeld?
  Kweek,of op basis van het patroon

  Gr. Bram

 3. Joachim Clement on

  Dag Bram

  Zéér mooie evolutie van deze Koi.
  Zelf vond ik ze vorig jaar zeker een sanke, terwijl ze voor dit jaar voor discussie vatbaar is.

  Hoeveel meet ze momenteel?

  Met vriendelijke groeten
  Joachim Clement

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App