Hirasawa (Marusei) netting Koi

Om jullie nog even een indruk te geven van een andere imposante Koi farm uit Niigata, ditmaal een blog over de Marusei Koi Farm, ook wel bekend als Hirasawa. Meestal hoor je niet echt spraakmakende verhalen over de kwaliteit van zijn Koi, echter is dit maar gedeeltelijk waar! Marusei produceert zo enorm veel Koi, waarbij ook vele hoge kwaliteitsvissen.

Om die reden heb ik even een korte video gemaakt. Het begint bij zijn tategoi huis met vele HQ jumbo Hi Utsuri, Asagi, Kujaku, Goromo, Karashigoi, Mukashi Ogon en ook enkele zeer indrukwekkende Go-Sanke. Vandaar uit loop ik langs een grote oven waar hij al zijn rommel verbrand (milieuwetgeving in Niigata is niet zo strict) en is de grote baas Seitaro Hirasawa wat net geoogste Showa aan het bekijken. Daarna is het tijd om zijn belangrijkste verkoophuis te bekijken, vol met duizenden Koi waaronder ook vele erg mooie jumbo’s!

Zie onderstaande video voor de rondleiding:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App