Untitled De afgelopen paar dagen heb ik vele koifarms in het Niigata-gebied bezocht. Eén daarvan was Teradomari Koi Farm. Diegene die deze naam kent, zal deze onherroepelijk linken aan de meester van de Ginrin Kohaku. En dat is hij ook! De winnaar van vele Best in Variety awards op de All Japan Koi Show kreeg recentelijk hoogstaand bezoek van enkele Nederlandse Koipersonen.

Tezamen met KoiBito’s Mischa en Martijn en Wim van Maki Koi uit Nederland heb ik de Teradomari Koi Farm bezocht. Kiichi Hoshino is de eigenaar van de Teradomari Koi Farm en zwager van Katsushige Hoshino van de Hoshikin Koi Farm, herkende me gelijk en vroeg me of ik nog steeds bij Dainichi aan de slag was. Ondanks zijn sterke accent en onduidelijke Japans kon ik hem nog redelijk verstaan tot een bepaalde hoogte. Hoshino-san leek erg blij met ons bezoek en liet ons vele hoge kwaliteit nisai Ginrin Kohaku zien. Jammergenoeg voor hem was diegene met de mooiste huidkwaliteit een man, maar deze was dan ook voorbestemd als toekomstig ouderdier. Vervolgens liet hij nog een paar mannelijke Ginrin Kohaku van twaalf jaar oud zien, welke nog perfect in de verf en body zaten. Ook zijn voornaamste vrouwelijke ouderdier passeerde nog even de revue.

Zie hier een prachtige nisai Ginrin Kohaku welke hij graag met ons wilde delen:

Untitled

Untitled

Een video mag natuurlijk niet ontbreken:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Ton Janssens on

    Als het goed is krijg ik de mijne van de week te zien… Heb er 2 jaar geleden ook een ginrin kohaku gekocht dus ben benieuwd naar de ontwikkeling…

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App