KFthumbAlhoewel de gelijknamige film doelt op de Sovjets, is hier Japan van toepassing. De ikeage, of herfstoogst die traditiegetrouw voornamelijk in oktober plaatsvind, biedt natuurlijk bij uitstek gelegenheid voor de diverse dealers van over heel de wereld het Japanse aan te doen en om als eerste die ene mooie Koi te kunnen bemachtigen.  Ook Nederlandse dealers doen er hun rondes en tot nu toe mogen we stellen dat zij het beslist niet slecht doen. We hopen dat je van foto’s houdt, want we laten jullie ze graag zien; de Nederlandse kroonjuwelen in Japan.

Zoals Engel Kromhout al vertelde in zijn blog over de verhuizing van Koi-factor, zou René Veldhuis enkele van zijn klanten de kans bieden mee te gaan op Koihunt.  Het selecte gezelschap is inmiddels gearriveerd en bij kweker Marudo kochten zij onder andere enkele mooie meer staps nisai Kohaku aan.

 Marudo Kohaku nisai

Koi-factor_20121029-IMG_1474

Een dealer die alweer bijna terug in Nederland is is Tjaard van Balen van KoiKichiWorld. Zijn Koihunt zit er dus al op maar ook hij laat enkele prachtige aankopen zien in diverse leeftijden. Van diverse kwekers uit het zuiden van Japan werden diverse Koi in verschillende leeftijden aangekocht. Wat te denken van een tosai van nog maar een half jaartje oud. De Mako Showa lijn is inmiddels een beruchte, maar ook zonder roemruchte stamboom is onderstaand eshowa aan te zien dat er potentie in huist.De Shiro is een eyecatcher first class en de onderstaande Kohaku behoort zeker in de top kwa aankopen. Een nisai van 61cm is gewoon goed, maar deze Koi vind ik persoonlijk een heel erg interessante voor de toekomst en ik ben benieuwd of het ook echt zo een bodybuilder zal worden.

MakoShowaTosai

Okawa Shiro Utsuri nisai

Matsue Kohaku nisaiJeroen van Keulen van Koicentrum van Keulen, kwam echt niet alleen voor de Koi Show. Hij kocht er ook vele mooie Koi en het meest opmerkelijke zijn toch wel de positieve resultaten die zijn Azukari hebben doorgemaakt. Te beginnen met wat mag heten mijn favoriet; een Yagenji Sanke. Nu yonsai en 70cm beschikt ze over de allure van een toekomstig kampioen. Wat zeg ik? Ze won nu ook al de prijs voor best foreign entry op de Nagaoka Koi Show waar Jeroen met eveneens een Sanke en eveneens van Yagenji ook zijn allereerste Grand Champion titel behaalde. Binnenkort in een interview meer over deze bijzondere vriendschap tussenYagenji en Jeroen van Keulen.

Untitled

Ook leuk om te laten zien is een mannelijke Showa van 54cm die Jeroen betrachtte bij Fuji Oomo. Wellicht dat Jeroen deze Koi voor zijn eigen kweek in Nijverdal gaat gebruiken, doch hij durft ook voorzichtig te voorspellen dat deze Koi nog wel eens aan een show in Japan mee zou kunnen doen in de toekomst. De huid van deze Koi en de intensiteit van diens pigmentatie zouden nog wel eens kunnen doen verbazen. We’ll keep you informed.

Deze Kohaku is een persoonlijke eyecatcher voor mij die met 62 cm als sansai misschien niet de grootste is op dit moment, maar dat is bij lange na niet het belangrijkste. de verhoudingen van het lichaam zijn dat wel. Ik houd van de prachtige vorm van het hoofd en vind de overgang van het eerste en tweede patroon van de Koi spannend om te volgen. Wat zal het sashi en kiwa gaan doen? Onder de Kohaku nog een Tancho Sanke di ik persoonlijk  wat minder kan bekoren, doch waarvan ik kan begrijpen dat vele mensen er naar op zoek zijn.

Dick van Koi Online is ook aanwezig in Japan en ook dat mogen ze weten. Hieronder ook enkele van zijn aankopen waarvan de eerste meteen de wat minder conventionele keus van de Limburger. Deze Sanke is beslist geen zekerheidje en beschikt over een niet alledaags patroon. Toch kan ik het lef van de man uit Landgraaf in deze zeker waarderen. Gekeken naar vooral de bouw en het verloop van de lichaamslijn vanaf de schouders naar de staart wekt bij mij vertrouwen voor de toekomst. Alle tekenen gewezen in de richting van een goede lengtebouw gaat deze Okawa Sanke in de toekomst beslist verrassen en in ieder geval voor een prachtig leermoment zorgen. Way to go Dick!

Hieronder twee tot de verbeelding sprekende Marudoh SHowa. Goede aankopen voor de Nederlandse wateren alwaar het compacte sumi nog veel beter tot zijn recht zal komen en de uitstraling van de Koi nog meer karakter zullen geven. daar moeten ze echter nog even op wachten, want beide Koi gaan op voor nog een jaartje mudpound in Japan. Heel mooi te zien bij deze Koi is dat het sumi zich veel gemakkelijker openbaart op de rode patronen ten opzichte van de witte huid.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App