Untitled

De Jumbo Champion Award en de Gouverneur Awards zijn de laatste van de grote prijzen op de 52e editie van de Niigata Nogyosai. De Jumbo Champion prijs gaat zoals de naam al zegt naar de mooiste, grote Koi. De gouverneur prijzen zijn waarschijnlijk vergeven aan de beste niet Go-Sanke die geen andere Major Award had gewonnen.

Untitled

Jumbo Champion - Marusei Koi Farm

15-30

President's Special Award 15-30 bu - Aoki Koi Farm

35-50

President's Special Award 35-50 bu - Conias Koi Farm

55-65

President's Special Award 55-65 bu - Hoshiyone Koi Farm

70-80

President's Special Award 70-80 bu - Marusei Koi Farm

De laatste Koi, een Kanoko Karashigoi genoemd, heeft veel indruk op mij gemaakt. Niet zozeer door de lengte of de lichaamsbouw, maar puur door het ‘Kanoko’-achtige. Kanoko is gelinkt aan Beni-spots in het centrum van de schub, zoals wel gezien wordt bij Go-Sanke en Asagi en niet bij een Karashigoi. Als je het strikt bekijkt, kun je het ook geen Kanoko noemen, maar is het meer wit Fukurin (hoofdhuid dat tussen de schubben doorkomt). Zie detailfoto hieronder:

Untitled

'Kanoko' of Fukurin Marusei Karashigoi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. De laatste Koi is er inderdaad eentje met ene unieke uitstraling, maar beslist geen Kanoko vind ik. Zoals Bram stelt een verschijning van het Fukurin; een pigmentatiefout die goed uitpakt. Zou het mogelijk zijn dit effect te stabiliseren in verdere kweken?

  2. Foutje of niet,ik vind hem echt wel mooi.
    De andere trouwens ook,stuk voor stuk schitterende exemplaren.