Untitled Alhoewel de Dainichi Kohaku er met de hoogste eer vandoor ging op de 52e editie van de Niigata Nogyosai, ben ik van mening dat de Kohaku van Isa die Supreme Champion werd, mogelijk nog tot grotere daden in staat is in de toekomst. Bekijk haar nu middels foto en video in deze blog.

De 86 centimeter lange Maruten Yondan Kohaku van Isa heeft zeer zeker grote indruk op mij gemaakt. Ze doet mij namelijk erg veel denken aan de Dainichi Kohaku die in 2010 de All Japan Koi Show had gewonnen. Natuurlijk hebben ze een gelijkwaardig patroon, maar voornamelijk de lichaamsbouw doet mij denken dat de Isa Kohaku nog veel langer en indrukwekkender zal gaan worden in de toekomst. Zal ze net als de Dainichi Kohaku 102 centimeter gaan worden?

Untitled

Supreme Champion Niigata Nogyosai won by Isa Koi Farm

gc1

Dainichi's All Japan Grand Champion from 2010 (102 cm)

Bekijk de video hier:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

  1. Wat een mooi beest deze foto toont hem een stuk beter dan in het eerdere artikel nu begrijp ik de strijd wel tussen dezeben de dainichi wat een vissen!!!!

  2. Deze vis verrast mij bijzonder en doet veel stabieler en harmonischer aan dan de eerste foto doet vermoeden. Het is op deze manier inderdaad een hele faire strijd en ik moet er in mee gaan dat deze Koi meer potentie heeft nog zelfs. Leuke vergelijking ook, maar deze Kohaku is waarschijnlijk nog beter gebouwd dan de Dainichi Kohaku als ik de video bekijk.