Untitled Dainichi Koi Farm heeft de Niigata Nogyosai gewonnen! De eerder besproken Kohaku heeft het hem geflikt! Er was maar één stemronde nodig om de winnaar te verkiezen. De 83 centimeter lange Dainichi Kohaku ontving 17 van de 25 stemmen (5 gingen er naar de Isa Kohaku en 3 naar andere vissen) en was daarmee overduidelijk de verdiende winnaar van de 52e editie van de Niigata Nogyosai! 

Voor mij persoonlijk is het natuurlijk prachtig om te zien dat deze Kohaku van de X-junior bloedlijn er met de hoogste eer vandoor gaat. Afgelopen maandag was ik van de partij met de ikeage van Rokutanbu, waar deze beauty zich van de zomer heeft ontwikkeld. Toch ben ik ook van mening dat de Isa Kohaku (die Supreme Champion werd, hierover later meer) een hele goede vis is die in de toekomst mogelijk met een nog hogere eer aan de haal zal gaan. Voor nu, geniet van het Kohaku geweld van Dainichi, want dit is echt een kanon!

Untitled

Grand Champion Niigata Nogyosai 2012

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

7 reacties

 1. Joop van Tol on

  Van de vissen die ik gezien heb, wat mij betreft een terechte winnaar. Proficiat!

  Joop

 2. Jeroen Van Gaalen on

  Hier wordt bewezen dat de aanwezigheid van motoaka echt ondergeschikt is als de rest van de Koi van een dergelijke kwaliteit is.

 3. Fantastische Koi, fabuleuze kohaku. In alle opzichten massief en vol, zowel kwa bouw als kwa kleur. Het sashi en Kiwa is ook van te smullen.
  Hier blijf je naar staren in real life.

 4. Dikke proficiat aan de gebroeders Dainichi.
  Geweldige koi’s halen ze uit hun superieure mudponds.
  Je bent een bevoorrecht persoon Bram, om deze mooie vissen in real life te voelen en te zien.