Untitled Isa versus Dainichi, of zal toch een andere Koi farm de hoogste eer gaan behalen op de Niigata Nogyosai (Koi show) die aanstaand weekend (27 en 28 oktober) plaats zal gaan vinden? Afgelopen maandag was het zover bij Dainichi Koi Farm, de ikeage van hun belangrijkste mudpond, de ikeage van Rokutanbu.

De uiterste registratiedatum voor kwekers om hun Koi in te schrijven is sinds gisteren verlopen. De spanning begint nu bij elke koikweker op te komen. Elke kweker deelt zijn mening over de beide Kohaku van Isa Koi Farm en Dainichi Koi Farm met elkaar. De één zegt zus, de ander zegt zo, maar zaterdag zullen we het definitief weten: wie wordt de winnaar van de 52e editie van de Niigata Nogyosai?

Afgelopen maandag was het zover, de ikeage van Rokutanbu, de belangrijkste mudpond van de Dainichi Koi Farm. Hierin bevonden zich 43 jumbo Koi van 80 cm en groter. De grootste parel van het stel is een 83 cm lange 5,5 jaar oude X-Junior Kohaku met een geweldige huidkwaliteit en dito patroon, zie onderstaande foto:

Untitled

Mogelijke GC Niigata Nogyosai?

559613_3804086506184_1647888139_n

Links Isa, rechts Dainichi, welke geef jij de voorkeur?

Diezelfde dag kwam half koiland bij Dainichi langs om de herfstoogst te bewonderen, waaronder Mitsunori Isa van de Isa Koi Farm. Wie wordt de winnaar? Isa, Dainichi, of zal er toch een lachende derde zijn?

Untitled

Veel publiek aanwezig op de dag dat Rokutanbu werd geoogst

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Joop van Tol on

  Puur op basis van de foto’s (en die kunnen vertekenen) vind ik de huidkwaliteit van Isa beter, maar de body van Dainichi. Wat ik bij de Isa Kohaku wat jammer vind is de wat smalle kop t.o.v. het lichaam, waardoor Dainichi voor mij (nogmaals op basis van de foto’s) favoriet is.

  Joop

 2. Ik ga voor de Dainichi. Op basis van de foto en de film die ik voorbij heb zien komen. Body is machtig evenals de totale uitsraling van de vis. Die punten wegen zwaarder denk ik als de huidkwaliteit dus vanaf mijn luie stoel gezien wordt het de Dainichi.

  Maar wat een foto die onderste. Dat vind ik toch wel erg mooi. De interesse in elkaars koi en de gezonde strijd onderling. Zo moet het zijn!

  groetjes
  gerwin

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App