Een wrange dag voor de Engelstalige Koi hobbyist. Het welbekende Engelse Koi magazine dat in de volksmond ook wel ‘Koimag’ genoemd werd, is niet meer. De november editie van 2012 is de laatste die bij haar leden op de deurmat valt. Het magazine, waarvoor ook ik redelijk wat artikelen schreef, is een gemis voor de liefhebber.

“We are sorry to have to announce that the November (179) issue of Koi will be the last to be published by us.

Koi magazine has operated in a niche market for over 13 years, but over the last 18 months demand has declined slowly and the financial climate has taken its toll on the advertising market. With Koi keepers increasingly turning to digital outlets to keep in touch with the Koi community, it’s unfortunately become more and more difficult to operate profitably.”

De reden is simpelweg dat steeds meer adverteerders hun marketingbudget liever aan het wereldwijde web toe vertrouwen dan aan een pagina in een blad. Alhoewel deze constatering er eentje is die ik reeds enkele jaren geleden deed, blijft het een te betreuren feit dat het maandelijkse lesvoer of ‘mentor’ zoals het door een forumgebruiker wordt genoemd, verdwijnt.

“Met de iPad op het toilet; dat is het gewoon nog net niet helemaal…”

Met name ook voor het redactieteam is de abrupte stopzetting na 179 edities een behoorlijke aderlating en we leven met onze Engelse vrienden mee. Gelukkig zijn er wel enige alternatieven waar naar de lezer zou kunnen uitwijken om toch hun ezelsoren te kunnen blijven vouwen. Zelf zou ik het ook niet zonder fysiek magazine willen stellen. Met de iPad op het toilet; dat is het gewoon nog net niet helemaal…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App