Ojiya2Afgelopen weekend was een topweekend voor de Nederlandse Koi-scene. Op twee belangrijke Japanse Koishows waren het immers wel die Hollanders die er met de hoofdprijs vandoor gingen. Waar Jeroen van Keulen met een prachtige Sanke als winnaar van de Nagaoka Show het podium betrad, was het de Kohaku van Ma-Koi  die hetzelfde kunstje vertoonde op de Oyija Show. Eigenaars Richard en Matthijs van Hulst vonden het geen probleem daarvoor gewekt te worden. Wij vinden het geen probleem om hun reactie te peilen…

Het is zeg maar net als je als klein kind dat ene cadeautje krijgt waar je al zolang van droomt!

Allereerst en namens het hele KoiQuestion-team van harte gefeliciteerd met jullie schitterende resultaat op de Ojiya Koi Show! Een fantastisch resultaat met een zeer mooie Torazo Kohaku.

GC Ojiya Koi Show 2012

Foto Rob de Vos, via www.makoi.nl

 

Matthijs: Bedankt jongens, we zijn er ook erg blij mee!

De Kohaku is afkomstig van kweker Torazo. Kun je wat meer details vertellen over deze Kohaku?

Matthijs: Ze is nu 2 jaar in ons bezit. Ze is aangekocht in Oktober 2010. Ze was toen 83cm en 5 jaar oud. Vorig jaar oktober was ze in 1 jaar gegroeid naar 87 cm. Torazo berichte ons afgelopen week toen ze net uit de mudpond kwam dat ze nu 93cm meet!!
 
Dat is een behoorlijke groei, 10 cm in twee jaar tijd en dat voor een vis die al een behoorlijke lengte had. Jullie gaven via de sociale kanalen al aan verheugd te zijn met de ontwikkeling van de kohaku toen deze uit de mudpond kwam. Was het al zeker dat ze zou worden ingezet op de show of is dat juist toen beslist?
 

Jullie hebben hem Grand Champion Ojiya Koishow Torazo Kohaku. Ja daar wil je wel een keer wakker voor worden!!!

Matthijs: Nou dat is wel erg leuk om te vertellen. We wisten dat ze 1 dezer weken uit de mudpond kwam. Nu zag Richard al foto’s voorbij komen van Mark Gardner die de de mudpond van Torazo had gefotografeerd. Hij belde me direct op en zei dat onze kohaku zo boven de rest uitsprong kwa kleur! Hartstikke leuk natuurlijk en enorm nieuwsgierig geworden konden we niet wachten voordat de eerste filmpjes/foto’s van Torazo zelf ons zouden bereiken. Maar voordat we wat hadden ontvangen belde Rob de Vos ons zaterdag morgen dat Torazo onze koi had ingezet in de show! Hij ging ervan uit dat we dit wel goed vonden, en voegde er aan toe dat deze kohaku op dit moment de beste van Torazo’s farm is!!!! Daar ga je uiteraard van uit je dak als je zoiets hoort! De volgende ochtend om 4:11 kreeg ik een sms van Rob: Jullie hebben hem Grand Champion Ojiya Koishow Torazo Kohaku. Ja daar wil je wel een keer wakker voor worden!!!

Als je dan inderdaad te horen krijgt dat je vis de Grand Champion geworden is, wat voel je dan?

Matthijs: Trots, vol energie (kon dus ook niet meer slapen vanaf 4:11…), erg blij, en uiteraard ook waardering voor Torazo voor zijn goede zorg! Het is zeg maar net als je als klein kind dat ene cadeautje krijgt waar je al zolang van droomt!

Is het bedoeling dat deze Kohaku in Japan blijft om later ook op de All Japan mee te spelen of komt deze naar Nederland?

Matthijs: Zoals het er nu naar uit ziet blijft ze nog een jaar in Japan om meer body te pakken en enkele cm door te groeien en ja er zijn plannen om haar mee te laten doen in de All Japan show. Maar dit zullen we overleggen en beslissen als we 5 november weer in Japan zijn.

We gaan jullie jacht naar nieuwe kampioenen zeker volgen maar vergeet vooral ook niet te genieten als je deze kampioen in levende lijve terug gaat zien.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App