Binnenlandse vlucht

Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst vertelde over mijn reis naar China. Dat wil echter niet zeggen dat het verhaal al helemaal verteld was. In deze blog zal ik vertellen over de dag dat we Shanghai achter ons lieten en doorreisden naar Guangzhou om onze goudvissafari door te zetten in en rondom Foshan. Op de kaart van China lijkt dit maar een kleine afstand te zijn, zo’n 10cm, maar sinds dat China zo enorm is en 10cm overeenkomt met 1.500km moesten we een binnenlandse vlucht maken.

In Foshan wonen twee vrienden die hebben aangeboden mij te gaan helpen met het vinden en bezoeken van verschillende goudvismarkten. Beide heren heten Jan en zijn, inderdaad; ‘made in NL’. Heerlijk dus om te spreken met deze Brabanders die je wel voor de volle 100% verstaan. Samen werken ze voor een Nederlandse natuursteen handelaar en krijgen daarbij hulp van Mike, een Chinees die perfect Engels spreekt. Mike zal met ons meegaan naar goudvismarkten en kwekers om zich als een tolk te bemoeien met mijn gesprekken met Chinese handelaren. Ideaal dus! Dit zal ook blijken uit mijn bezoeken aan kwekers waarover ik het in volgende blogs zal hebben.

We hebben hier een hele gezellige avond gehad met een Nederlands stel uit Eindhoven welke de kroegeigenaren bleken te zijn

Red/White Ranchu

Op jacht naar mooie goudvissen

Toen we aankwamen op het vliegveld van Guangzhou zouden we worden opgepikt door iemand van het hotel waar één van de Jan-nen in woont en waar wij de komende dagen in zouden verblijven. We wisten dat het een erg luxe hotel met vijf sterren zou zijn. Vanwege de lage prijzen in China en omdat Jan een korting kon regelen was het goed betaalbaar en onder het mom van; ‘try before you die’ hadden we besloten deze kans te grijpen. Op het vliegveld werden we opgepikt door een jongeman, een kop kleiner dan ons en met een nette lange jas. Hij wilde onze koffers dragen maar dat vonden we niet nodig. Hij keek ons toen aan alsof hij bang was dat hij iets verkeerd deed waardoor we hem onze spullen niet wilde laten aanraken. Ik bedankte hem en probeerde hem gerust te stellen dat we onze handen vrij hadden en er zelf geen problemen mee hadden om onze eigen koffers te tillen.

Bij de aankomst bij het hotel werden we ontvangen door zes man personeel welke de deur voor ons open deed, onze koffers pakte en ons een goede dag wenste

Buiten werd er een busje voorgereden en werd ons drinken aangeboden. We waren nog maar net vertrokken toen er werd gevraagd of de temperatuur goed was in de auto. Bij de aankomst bij het hotel werden we ontvangen door zes man personeel welke de deur voor ons open deed, onze koffers pakte en ons een goede dag wenste. Het was werkelijk een prachtig hotel en ook onze kamer zag er piekfijn uit. Nadat we onze kamer hadden bekeken en onze spullen hebben geïnstalleerd hebben we heerlijk gegeten in het hotel en vervolgens zijn we naar ‘Kico’s Bar’ gegaan. Deze kroeg lag vlak naast het hotel en toen we binnen kwamen zagen we overal Nederlandse decoratie hangen, zoals klompen, schilderijen van het Nederlandse landschap, sjaaltjes van PSV en nog veel meer. We hebben hier een hele gezellige avond gehad met een Nederlands stel uit Eindhoven welke de kroegeigenaren bleken te zijn!

Vissen op de goudvismarkt![/caption]

De volgende dag gaan we naar een grote goudvismarkt. Ik keek natuurlijk al lang uit naar deze dag en ik was erg benieuwd naar de sfeer en de kwaliteit van de vissen op de markt. Hierover meer in het volgende deel van mijn goudvissafari!

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Comments are closed.