Untitled

Jeroen van Keulen

De 59e editie van de Nagaoka Koi Show was een editie met vele hoogtepunten. Ook voor mij en anderen. Maar de grootste eer gaat toch naar diegene die tot afgelopen zondag een jaar vol dieptepunten had. Het was Jeroen van Keulen die won van Johnny Lievens en naast Grand Champion dus ook Best Foreign Entry had. Zie hier een overzicht van de show met als hoogtepunt een video van de GC van 59e editie van de Nagaoka Koi Show en daarbij ook de prijsuitreiking.

Voor wat betreft de jurering was het een tweestrijd tussen de 78 cm lange Sanke van Jeroen van Keulen tegen de Showa van Johnny Lievens (winnaar Holland Koi Show van 2011), waarbij een tweede stemmingsronde de uitslag met 12-8 in het voordeel van de Yagenji Sanke besliste. Tezamen met twaalf Japanse en zeven niet-Japanse juryleden (waarover in een latere blog meer), besliste men dus dat het Jeroen’s Sanke moest zijn die hem zijn eerste Grand Champion titel ooit opleverde!

Nog eenmaal de Grand Champion:

Untitled

Plus de Best Foreign Entry, wederom gewonnen door Jeroen van Keulen:

Untitled

Johnny Lievens pakte de ‘tweede’ plek met zijn Fujio Oomo Showa:

Untitled

En de prijsuitreiking op video:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties