Untitled

Jeroen van Keulen

Een daverende prestatie! Sinds de berichtgeving mij onder ogen kwam middels Facebook en Whatsapp ben ik nog niet gestopt met stuiteren. De nederlandse dealers MaKoi en Koicentrum Van Keulen wonnen op dezelfde dag de Grand Champion titel respectievelijk de Nagaoka Koi Show en de Ojiya Koi Show!

De twee shows zijn lokale Koi Shows met toch wel een enorm aanzien. Gedurende deze tijden van Ikeage is het een show off van moois daar in dat Mekka van de Koi wereld. Kwekers tonen er hun mooiste Koi aan de vele hobbyisten en dealers die er hun bedevaart beleven. Dat het de Nederlanders zijn die er met de absolute topprijzen vandoor gaan is toch wel erg bijzonder en geeft me echt wel dat trotse ‘Oranje’ gevoel.

“Jullie zetten hiermee Nederland wederom danig op Koi kaart. Hulde, hulde, hulde”

Jeroen van Keulen uit Nijverdal wist met een Sanke, gekweekt door de gebroeders Yagenji, de troon te bestijgen. De driekleur is 78cm en won met 12 tegen 8 van een Showa die in eigendom is van de Belgische hobbyist Johnny Lievens.

GC jeroen

Grand Champion Sanke of the Nagaoka Koi Show 2012 bred by Yagenji and owned by Jeroen van Keulen

Voor de broers Richard en Mathijs van Hulst, wiens zaak gevestigd is in Hattemerbroek, was het een Kohaku van maar liefst 93 centimeter van de kweker Torazo die er meer dan terecht zegevierde op de grondvesten van het plaatsje Ojiya.

Grand Champion Ojiya Koi Show 2012; Torazo Kohaku 93cm owned by MaKoi

Voor beide dealers geldt dit als eerste Grand Champion titel in hun bestaan als Koi dealer en gezien mijn enthousiasme kan ik alleen maar indenken  hoe zij zich nu voelen. Onherroepelijk zullen we weldra bij jullie terugkomen met meer vreugdenieuws rondom de shows en het Hollands glorie in Japan.

“Mannen, van harte gefeliciteerd met deze overwinningen. Jullie zetten hiermee Nederland op Koi kaart. Hulde, hulde, hulde” 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

8 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd Jeroen, Mathijs en Richard. Wat een geweldige prestatie die me echt wel plaatsvervangend trot maken als Nederlandse hobbyist! Hiermee wordt de Nederland toch maar weer mooi op de kaart gezet. Wellicht een mijlpaal voor de Nederlandse Koi hobby en het niveau waarop zij acteert?

  Keep it up!.

 2. Geweldig om te lezen dat beide Hollandse dealers dit hebben behaald in Japan!!!

  Van harte gefeliciteerd allemaal en dat er nog maar vele prjzen mogen volgen!

  grt Richard.

 3. Cas ter Haar on

  Het zijn allebei vissen die deze drie jonge Hollandse Top Koidealers al in een veel eerder stadium gespot en aangekocht hebben. En dat maakt hun prestatie des te groter!

  Goed visoog, uitmuntende visie op koi. ’N hele diepe buiging, meer kan ik niet zeggen!

  Vanavond trek ik een oude fles wijn los en ga ik stil genieten van deze twee geweldige koi.
  En om met Tiebo te spreken, voor dat deze fles leeg is, zal ik genieten van een plaatsvervangend trots als Nederlandse hobbyist! Chapeau jongs!

 4. Ik zie dit nu pas.
  Van harte proficiat met de behaalde prijzen.
  Het (koi) oog van de dealer s is steeds beter gaan worden.
  Dit is reclame voor de gehele koi wereld ten gunste van dat kleine Nederland.