thumb Even een snelle update voor de dag hier weer begint: Ik heb alweer een heleboel mensen gezien en gesproken sinds ik hier ben, met als hoogtepunten het terugzien van één van mijn Koi én een uitnodiging om als jurylid op te treden bij de Nagaoka Koi Show van 21 oktober!

Na een lange, maar redelijk vlotte reis richting Ojiya, Japan moest ik nog een hele dag wakker blijven om zo snel mogelijk van mijn jetlag af te raken. Een bezoekje aan de kweker Miyatora, tezamen met KoiBito’s Mischa en Vijverdesign’s Klaas en Pieter (zie onderstaande foto waar men net een zeer mooie en volle Tancho Kohaku hebben aangeschaft), werd op de weg terug een bezoekje gebracht aan mijn grote vriend Hirata-san, inmiddels bijna met pensioen bij Dainichi en daarnaast zijn eigen kwekerij runnende.

Untitled

Klaas en Pieter van Vijverdesign

Na een verbaasde “oeh!”, vertelde Hirata me gelijk dat ie vandaag mijn Sanke had geoogst! We gingen gelijk het koihuis in om de vis te bekijken en te bowlen, zie hier het resultaat:

Hirata's present

Hirata's present, nu yonsai en 63 cm

Vandaag hoor ik meer van mijn uitnodiging als jurylid voor de Nagaoka Koi Show, want ik ga vandaag samen met Dick van Vliet van KoiOnline naar een voorbereidende meeting hierover!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

  1. Gefeliciteerd Bram, geweldig dat je bent uitgenodigd om als jurylid op te treden en wat een eer! Ik ben benieuwd hoe je dit zal gaan ervaren.

    Prachtig dat het meteen ook allemaal weer vertrouwd is en je alweer veel bekenden hebt gezien aan de andere zijde van de wereld.

  2. Gefeliciteerd Bram, een ware eer! Het geeft aan, dat je ook in Japan al een zeer goed aanzien hebt in de koiwereld.
    Een ontzettend mooie Yonsai, heb je deze zelf geselecteerd? Zo ja, waar heb je op gelet?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App