rokutanbu 7Jenever, stroopwafels, drop, Unox rookworsten, pepernoten, kaas;  wanneer je dit leest, zul je waarschijnlijk denken dat ik iemand ga opzoeken die nogal last heeft van heimwee. Het is niet helemaal waar, maar komt wel in de buurt. Ik heb al deze Nederlandse lekkernijen in mijn koffer weten te krijgen (meer souvenir dan kleding) om (Koi) vrienden en kennissen te bedanken voor de goede tijd die ik tot nu toe in Japan heb gehad en hopelijk ga hebben. Vandaag is het dan eindelijk zover, ik vertrek weer naar het beloofde land!

Ik sta op het punt om een reis van ongeveer 20 uur af te gaan leggen, van Wageningen tot en met Ojiya in Japan. Vanaf 19 oktober ben ik dus weer in het hol van de leeuw en probeer ik jullie zo veel mogelijk van mijn ervaringen te delen. Ik heb niet echt een vaste planning voor de drie weken die ik in Niigata zal zijn, maar er zal sowieso verslag worden gedaan van diverse (jumbo) ikeage bij Dainichi en andere kwekers, diverse shows en mogelijk ga ik ook met één van onze sponsoren op pad voor hun koitour! En hoe zou de KoiQuestion mascotte ontwikkelt zijn? En mijn eigen Koi? Check vanaf dit weekend dagelijks onze website en je zult het te weten komen!

Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om weer met mijn witte laarsjes en werkkleding (en later het waadpak natuurlijk) aan volop met Koi bezig te zijn, Japan here I come!

rokutanbu 9

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

10 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Goede reis, veel plezier en vooral veel mooie ervaringen toegewenst! En daar dan weer mooie verslagen van natuurlijk!

 2. koitje harry alias harry marskamp on

  Geniet ervan en veel plezier daar in het land van de rijzende zon.

  Met vr. gr. koitje harry alias harry marskamp

 3. Joop van Tol on

  Have fun Bram en maak een mooi verslag van de Nogyosai. Als jij net weg bent kom ik je aflossen, ik vertrek de 12e die kant op.

  grts,

  Joop