De Holland Koi Show is goed voor veel cultuur snuiven. En snuffelen dat gebeurd er ook voldoende. Arcen werd namelijk verblijd met een tweetal hondenclubs. Japanse hondenclubs welteverstaan of beter gezegd Nippon Inu clubs waarvan de Akita Inu wellicht de bekendste is, maar ik werd verliefd op de Shikoku deze dag. Wanneer je de naam Akita Inu voluit zegt, trap je de liefhebbers enigzins op de teentjes, want ‘inu’ betekent hond en je zegt toch ook geen koikarper?! Deze mensen zijn met de viervoeters dan ook even passioneel begaan als Koihobbyisten met hun Koi. Een interview met Erik Richter…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Bram van Maas on

  Prachtdieren,als ik bij Kieta Koi in Veendam kom loopt er ook een rond,dus niet alleen mooie koi maar ook een pracht hond die je verwelkomt!

 2. Sylvia van Bommel on

  Complimenten! Het is een prachtig filmpje geworden. Op de laatste foto staan Fuji & Yoko onze Shiba en Akita.

 3. Ik heb zelf een Shikoku van 3 jaar nu! Superlief karakter, en een eigen wil, en vereist ook een consequente opvoeding! Een pracht hond. Bij Bennie….Kietakoi loopt een Akita rond, en geen shikoku. In nederland zijn er nu 28 Shikoku’s waarvan 16 bij de fokker!

  Danny

  • Beste Danny,

   Ik heb een vraag.
   Ik Heb al zo veel gelezen over de Shikoku en ben er helemaal weg van.
   Ben al zo lang op zoek naar een Shikoku fokker maar tevergeefs kan niks vinden op google etc.
   Heb de ruimte en de tijd voor dat ras.En heb ook veel ervaring met honden.
   Ken jij toevalig een fokker? In nederland / europa.
   Hoor graag van u.

   Mvg Kim.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App