KoiWijzer logoDe nieuwe KoiWijzer, het lijfblad van Koi2000, zit er weer aan te komen. De nieuwe editie van het kwartaalblad is meteen ook de debuut-editie van de nieuwe redactie die onder leiding staat van Vincent Loffeld. Het blad heeft onder hoofdredactie van Dennis Barten een goede reputatie opgebouwd en het is de taak van de nieuwe redactie om deze reputatie vast te houden. De nieuwe redactie zal zich in KoiWijzer 51 natuurlijk aan haar lezers voorstellen maar er is natuurlijk nog veel meer te lezen.

Op bezoek bij KoiGate Piet en Marc van Leest, de oprichters van Koigate, vertellen in een openhartig interview over het ontstaan van Koigate en daaruit voort vloeiend Koi-Idol. Koigate is ontstaan uit een gemis aan informatie en Koi-Idol is bedacht om iedereen zijn juweeltjes te tonen en door een jury te laten beoordelen, waarbij grote prijzen zijn te winnen. Ook wordt er gesproken over de toekomst, wat gaat Koigate ons nog allemaal brengen.

Elna Koi In het Belgische Zwevezele heeft Dirk Snauwaert, Elna Koi gevestigd. Dirk heeft met Elna Koi een duidelijke missie. Hij wil er voor zorgen dat de hobbyisten die bij hem komen niet alleen met nieuwe Koi naar huis gaan, maar Dirk wil meer meegeven, wat dat is kun je terug lezen in Koi Wijzer.

’t Vingeling Dat Koi- en Vijvercentrum ’t Vingeling is uitgegroeid tot wat het nu is, is te danken aan de passie die Aty en Johan voor de hobby hebben. Dat die hobby ook serieus genomen moet worden is te zien aan de vele prijzen die ze met hun Koi op de diverse Koishows in de wacht hebben gesleept.

Waardering voor de Best in Variëty Vrijwel alle grote prijzen op koishows worden in de wacht gesleept door Go-Sanke Koi. Dit is natuurlijk niet verwonderlijk, maar er zijn meer grote prijzen waar vaak niet over geschreven wordt. In deze uitgave geven we de Best in Variety kampioenen van de 2e All European Shinkokai Show 2012 het podium dat ze verdienen.

Bescherming van de vijver Onze vijvers zijn onderhevig aan diverse bedreigingen van buitenaf. Katten, honden, reigers, allerlei dieren kunnen het voorzien hebben op onze Koi. En soms moeten we niet onze Koi, maar juist onze kinderen beschermen tegen de gevaren die een vijver met zich mee brengt. Hoe kan de vijver het best beveiligd worden wordt duidelijk in deze Koi Wijzer.

Op bezoek bij Michel en Mariska In het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Gissendam, wordt het bewijs geleverd dat het niet altijd de man is die de drijvende kracht is achter de Koi-hobby. Michel en Mariska hebben een prachtige vijver aangelegd en willen graag hun verhaal met alle andere hobbyisten delen.

Siergrassen in de watertuin Dat gras niet altijd groen is en ook zeker solitair erg mooi kan zijn wordt duidelijk na dit artikel gelezen te hebben. Grassen zijn er in veel verschillende en aparte vormen en maten. Een kleine selectie die het goed doet in onze tuinen wordt hier tentoongesteld.

 

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App