Nishikigoi Ikeage Ik ga weer naar Japan! Dit najaar zullen jullie wederom kunnen genieten van de bijna live geschoten beelden vanuit de bergen in Niigata, waar ‘het’ op dit moment gebeurd. De  kwekers zijn weer volop in de weer met de jaarlijks terugkerende herfstoogst, beginnende bij tosai (Koi in hun eerste levensjaar) en eindigend met de grote jongens (of vrouwen in dit geval). Ik (Bram) zal in Niigata zijn van 19 oktober tot en met 8 november, dus ‘stay tuned’!  

Gedurende deze drie weken zal ik proberen om zoveel mogelijk Ikeage (oogsten) mee te maken om foto en videomateriaal te schieten en met jullie te delen. Ook zal ik de Niigata Nogyosai, welke op 27 en 28 oktober zal plaatsvinden en één van de meest belangrijke Koi shows in Japan is, waarbij enkel kwekers uit Niigata Koi in kunnen brengen, bijwonen.

Om jullie alvast in de stemming te brengen, heb ik hier een mooie video van vorig jaar (toen ik voor zeven maanden stage liep bij Dainichi) waarbij Shigeru Mano hele hoogwaardige yonsai en gosai (vier en vijfjarige Koi) ‘oogst’:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

6 reacties

  1. Wat een ruggen komen er uit dat modder zeg.Zal voor mij wel een droom blijve dit, maar blij dat jullie dit toch zodict bij de thuisblijver brengen. Ga het zeker volge. Goede reis.

  2. filiberke19 on

    Ik kijk al uit naar je verslagen en video’s Bram.
    Ik wens je een prettig verblijf en veel plezier in Japan.