Kennis-intensivering; het is het antwoord op de poll die we onlangs hielden op facebook. De vraag luidde welk effect je denkt dat de stagnerende economie zal hebben op de hobby. Begin vandaag en pak je laatste kans om mee te doen aan onze quiz. Maak vandaag nog die stap naar een hoger platform voor jezelf, je vijver en haar bewoners en de hobby in het algemeen!

 

– Maak Kans op een Seneye Pond, 5 liter Musashi Koi Food of een KoiQuestion t-shirt –

Meedoen is het belangrijkste, maar een Seneye Pond, beschikbaar gesteld door AquaDistri, 5 liter Musashi Koi food, beschikbaar gesteld door FB Koi Products of een KoiQuestion t-shirt zijn beslist prijzen die het de moeite waard maken. Het gaat om drie meerkeuze vragen waarbij telkens slechts 1 antwoord de juiste is. Succes!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

 1. De crisis zal de hobbyist prijsbewuster maken.
  De aankomende hobbyist zal zijn keuzes bewuster maken.
  Ik stel dat de ene hobby niet onder doet voor de andere hobby. Elke hobby kost geld. Als de kosten van je koihobby een bodemloze put is, dan verlost de crisis je van dit probleem door genoodzaakt te stoppen.
  De algemene klaagzang van dealers is dat ze een slecht koiverkoopseizoen achter de rug hebben en dat het grotendeels te wijten is aan de crisissfeer.Het nieuwe BTW tarief en de steeds hogere energiekosten zijn hier mede debet aan.

 2. Onze mooie hobby kent vele gradaties. Zo zijn er mensen die heel lang sparen om een mooie koi te kunnen kopen en er zijn mensen die zonder omkijken duizenden euro’s aan koi besteden. Op deze laatste categories zal niets veranderen. Je ziet niet voor niets dat er nog steeds duurdere koi naar europa komt en vaak al verkocht zijn.

  Voor de meer modale hobbyisten zal het zeker invloed hebben. Mensen zullen minder snel een nieuwe grotere of betere geoutilleerde vijver aanleggen of nieuwe vissen aanschaffen. En kieskeuriger worden.

  Daarbij zullen ze er wellicht voor kiezen om op basis van de vaste lasten van de vijver eerder kiezen om te stoppen of om geen nieuwe aanschaffen te doen omdat ze liever hun huidige bestand zeer goed willen verzorgen en het geld nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen en hierdoor niets nieuws aanschaffen
  Ook koidealers welke het nu al zwaar hebben zullen hier last van krijgen , geen nieuwe aanleg betekend ook geen verkoop van nieuw materiaal. Mogelijks zelfs invloed op ontwikkeling van innovatieve filtratiemogelijkheden omdat de vraag er niet naar is of de resources voor ontwikkelingen moeilijker te verkrijgen zijn.

  Als uiteindelijk de invloed zo groot wordt dat de aanschaf van de koi ook achteruitloopt kan dit uiteindelijk ook zo zij terugslag op de koikwekers krijgen. Maar op global scale zal dat echter een tijdje moeten duren

  Verder voorzie ik dat hobbyisten mogelijk zijn heil gaat zoeken in marktplaats koi waarbij je natuurlijk de nodige problemen kado kan krijgen. Begrijpelijk omdat er daar wellicht mooie koi voor minder geld te krijgen zijn van bv hobbyisten die noodgedwongen moeten stoppen of mensen die uiteindelijk zieke koi in de verkoop doen. De problemen kunnen dan wel een niet te overzien zijnvoor de betreffende hobbyist.

  Laten we vooral genieten van onze vijver en hopen dat ieder er op zijn of haar manier de ontspanning uithaalt en in staat blij van deze hobby te blijven genieten.