Koi2000Het is nog zeker een winter van ons vandaan, maar nu al wordt de show van Koi2000 aangekondigd. De European Shinkokai Koi Show, georganiseerd door Koi2000 zal volgend jaar niet prijken in de tuinen van Appeltern, maar zet de boel op wielen richting Randstad. En daarmee houdt de verandering nog beslist geen halt. De leus op de showposter laat er geen twijfel over bestaan;

Europa’s grootste en meest veelzijdige indoor- en outdoorshow

PosterShinkokai2013

De poster is er al klaar voor

De vereniging heeft grote ambities voor de Koi Show die dit jaar niet het aantal bezoekers mocht verwelkomen die zij verdiende. Het jaar daarvoor werd wel heel goed bezocht en de locatie was juist een sterke verbetering. Toch wordt er verhuist en hoe?! De Holland Koi Show van de NVN is toch de grootste? Randstad? Waarom niet meer in het midden van het land?

De rijzende vragen zijn logisch, maar niet lastig. De waarheid is dat de show van Koi2000 al meerdere jaren sukkelt. Niet qua opzet, want wanneer het aankomt op waterbeheer, is de show met hun continue doorloopsysteem simpelweg de beste. Toch kampte de show met problemen. Vooral qua periode; mei bleek al eens te koud met showvaten van rond de 10 graden Celcius en in juni zijn er zoveel andere Koi gerelateerde activiteiten en ook andere tuin en outdoor beursen en events waardoor de bezoekersaantallen tegenvielen.

Er zijn nog geen officiële aankondigingen, maar de show moet het karakter krijgen van een complete tuin en buitenleven beurs in het voorjaar

Erop of eronder dus en het moge duidelijk zijn welke kant het kwartje is opgevallen. Met bestemming Rijswijk zullen de showvaten worden opgesteld in het evenementencomplex ‘De Broodfabriek’ alwaar zowel indoor als outdoor terrein ter beschikking zal zijn en waarmee het temperatuur probleem op voorhand wordt bestreden. Wanneer? In het Hemelvaart weekend op 10,11 en 12 mei 2013. Een dergelijke keuze vergt lef. Het is verandering, vaak niet meteen omarmt door de Nederlander, maar wanneer het oog zich iets verder opent, kan het zomaar iets heel moois betekenen. Anders dan de locatie is namelijk ook de opzet anders.

Broodfabriek1

Deze hal wordt omgebouwd tot showterrein

Broodfabriek

Stel je vast de showvaten voor in deze entourage

De vereniging heeft voor deze vrijzinnige progressie buiten haar oevers moeten treden en heeft vooral armslag gezocht buiten haar comfort zone met de wereld buiten de Nishikigoi. Er schijnen nu al diverse sponsoren te zijn vastgelegd die eerder nog niets met een Koi Show op hadden. Er zijn nog geen officiële aankondigingen, maar de show moet het karakter krijgen van een complete tuin en buitenleven beurs in het voorjaar, maar toch echt wel met de Koi als boegbeeld.

Het is de eerste Nederlandse indoor show en met een potentiële oppervlakte van meer dan 10.000 m2 prestigieus. De locatie is heel goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Ondanks al deze veranderingen ligt het streven op een toegangsprijs die goed moet zijn voor niet meer dan een joetje.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

5 reacties

 1. Dat belooft wat!
  In theorie een mooi concept.

  Ik hoop dat het een succes wordt want het blijft een uitdaging, maar het is ook weer iets nieuws in Nederland.

  Persoonlijk weet ik nu al dat ik er naar toe ga, al is het alleen maar om de organisatie te steunen. Vergeet niet dat deze mensen hun nek uitsteken om het ons, de Koiliefhebber het naar de zin te maken.

 2. Ik vind het een zeer goede gedachte. Ik probeer altijd aanwezig te zijn op deze show, als het me tenminste uitkomt. Deze keer zal toch alles moeten wijken want ik WIL erbij zijn. Zoals Tiebo (wederom heel mooi) schrijft is de opzet altijd goed. Ik doe dan met name over de opvang en faciliteiten voor de vissen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste en dat is tot in de puntjes verzorg. Moedige keuze, maar in mijn ogen wel een hele goede. Laat deze show de bezoekersaantallen krijgen die ze verdient.

  groetjes
  gerwin

 3. Deze beslissing wordt door mij van harte toegejuichd! Een dergelijke verandering kan alleen maar in het voordeel uitpakken van de KOI, koiliefhebbers en toekomstige koi liefhebbers. Een binnenopstelling maakt korte metten met de wisselvallige, soms grillege en grimmige weersomstandigheden. De KOI lekker binnen in stabiel water met een comfortabele constante temperatuur. Daar gaat het uiteindelijk om!

  Heel veel succes KOI2000!

 4. yamabuki1159 on

  Het zal de koishow meer waardering geven kwestie toegankelijkheid uit alle windstreken .Succes zal zekers verzekerd zijn betreffende bezoekers en acomidatie voor diegene die meerdere dagen van dit gebeuren willen genieten