1 Ikeage is alweer begonnen dit jaar! Op dit moment zijn het vooral de tosai die nu worden geoogst, maar in sommige gevallen worden ook al nisai (en oudere Koi) geoogst. In het geval van Dainichi, Momotaro en Sakai Fish Farm worden zowel tosai, nisai en sansai al gedeeltelijk geoogst. Met een goede reden, want zij zullen allen een veiling houden op 1 (Dainichi), 3 & 4 (Sakai Fish Farm) en 5 oktober (Momotaro)!

Dainichi Koi Farm zal voornamelijk zeer jonge nisai aanbieden met de optie om door te laten groeien gedurende de winter in hun nieuwe koihuis. Deze wordt op dit moment gebouwd en zal 10-12 vijvers met 50.000 liter inhoud gaan behelzen. De verwachte opleverdatum is midden november. Bekijk hun veilingvissen hier. Voor mij persoonlijk is het super om de Koi terug te zien waarvoor ik afgelopen jaar heb gezorgd! Eén van mijn favoriete ouderdieren bij Dainichi is nog steeds Sakura en hieronder kan je zien waarom:

218%20showa%20sakura@%2053cm@_

Sakai Fish Farm is de volgende veiling en zal zowel nisai als sansai aanbieden. Bekijken hun veilingpagina hier. Ik ben echt onder de indruk van hun nisai Blue Shadow Showa en ook de sansai Zipangu Sanke. Natuurlijk zijn er ook enkele oogverblindend mooie Kohaku die worden aangeboden! Hieronder een Sanke welke ik erg kan waarderen:

004-3y-zi67

Momotaro biedt enkele hele mooie Ginrin Kohaku en Mako Showa aan. Zie de link voor hun veiling hier. Vooral de lichaamsbouw van hun Mako Showa is echt indrukwekkend te noemen (zoals te zien is in de thumbnail hierboven)!

Wanneer je geinteresseerd bent in de aankoop van een veilingvis kun je het beste contact opnemen met je dealer!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.